Селекционерът на националния отбор на Босна и Херцеговина Ивайло Петев

...
Селекционерът на националния отбор на Босна и Херцеговина Ивайло Петев
Коментари Харесай

Ивайло Петев: Надявам се Босна и Херцеговина да играе на Евро 2024, България също има шансове

Селекционерът на националния тим на Босна и Херцеговина Ивайло Петев гостува в предаването " Арена спорт ", с цел да разяснява скорошните си триумфи отпред на " змейовете ", както и жребият за квалификациите за Евро 2024.

През предишния месец Петев изведе състава до Босна до промоция за елитната дивизия в шампионата Лига на нациите, а пред Българска национална телевизия експертът съобщи, че въобще не счита този триумф за инцидентен.

" Резултатите сами приказват за себе си. Не беше по никакъв начин елементарно. Аз мисля обаче, че основата за този триумф я поставихме още в квалификациите за Световното състезание, където изиграхме единствено един слаб мач. За мен това, което се случи след това в Лигата на нациите въобще не беше инцидентно. Ние си извоювахме първото място и то кръг преди края. Щастливи сме. Искам да поздравя своите играчи още един път за триумфа. Всички дадоха максимума от себе си. Изпълнихме задачата си ", стартира Петев.

Бившият треньор на Лудогорец и Динамо Загреб показа и какво е да бъдеш треньор на звездата на Интер Един Джеко, както и на останалите известни босненски футболисти като Пянич, Колашинац, Крунич и други.

" Джеко е един огромен състезател и изключителна персона. За мен неговата мнение за работата ми е най-голямата оценка, която мога да получа. Много елементарно се работи с такива футболисти. Те са огромни експерти и не е нужно да обръщаш внимание на неща като дисциплинираност и вложение в тренировките. Те дават образец на всички останали в тима ", съобщи наставникът на " змейовете ".

Ивайло Петев разяснява още тематиката с новия си контракт като селекционер на Босна и, че задачите пред тима ще бъдат класиране за Евро 2024.

" Не сме водили към момента договаряния за нов контракт. До края на годината има два месеца и половина, тъй че време има. Мисля, че този тим има капацитет и се надявам да създадем идната крачка, а точно Босна и Херцеговина да играе за първи път на Европейско състезание. Имам вяра, че ще успеем да се класираме за Евро 2024. Още след жребия споделих, че Португалия е любимецът в нашата група, а всички останали тимове сме на едно и също равнище. Аз мисля, че нашия тим има капацитет да се изправи против всеки един отбор и да го победи ", показа Петев.

Бившият селекционер на България приказва и за възможностите на " лъвовете " също да намерят място на Евро 2024 през квалификациите, където го чакат мачове против Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва.

" Имам наблюдения и върху Унгария, и Сърбия, и Черна гора. И трите страни бележат напредък, само че късмет постоянно има. Няма да е елементарно, само че човек би трябвало да има вяра, да бъде твърдоглав и да преследва задачите си. Не мога да предвиждам какво ще се случи, само че притискам палци на България да вземе едно от първите две места в групата. Има мотиви за оптимизъм, изключително след мача в Македония ", съобщи някогашният ментор на " трикольорите ".

Накрая Ивайло Петев даде и прогноза за идното Световно състезание в Катар: " Никога не съм имал любимци. Нека най-хубавият тим да стане международен първенец ", приключи той.

Липсва ли му работата в клубен тим? Каква е разликата сред работата в България и Босна и Херцеговина? Има ли шансове Лудогорец да продължи в шампионата Лига Европа? Отговорите на Ивайло Петев на тези въпроси вижте във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР