Селекционерът на националния отбор на България по волейбол за мъже

...
Селекционерът на националния отбор на България по волейбол за мъже
Коментари Харесай

Андреа Буратини: Имаме шанс да сме на полуфинал на световното по волейбол до 21 г. в Бахрейн

Селекционерът на националния тим на България по волейбол за мъже до 21 години - Андреа Буратини, даде изявление пред формалния уебсайт на БФ Волейбол след на приятелския шампионат в залата на " Левски София ". Италианският експерт разкри упованията си и за идното международно състезание в Бахрейн.

Колко огромно значение има резултатът от мача с Иран преди мондиала?

- За мен целият шампионат беше значим. Видяхме доста неща. Трябва да кажа, че тук бяха четири тима, които могат да завоюват международното. Нивото е доста високо. В първите дни против Бразилия и Съединени американски щати играхме доста добре. Не че през днешния ден против Иран не играхме, само че малко по-слабо. Сега е моментът да виждам статистиката. Разликата беше при началния удар. Нормално нашият отбор извършва доста по-добре. Днес не беше по този начин. Без начален удар е по-трудно да се играе добре в блок и отбрана. В този мач правенето на брейкточки бяха по-зле от предходните дуели.

Победихме доста безапелационно Бразилия и Съединени американски щати. В какво бяхме толкоз мощни?

- В момента тези два тима са на малко по-ниско равнище спрямо Иран. Разликата беше, че в първите два дни началният ни удар беше отличен. В първия мач против Бразилия имаме 12 аса и 16 неточности. Това е ужасно. Срещу Иран бъркахме доста.

Разузнахте ли противниците на международното?

- Трябва да мислим мач за мач, а не за класиране, място. Освен това няма никакъв смисъл да се приказва какво нашият тим е направил преди. За две години всичко се е сменило. Нашето внимание е към първия мач против Канада. Друго не ме интересува. Имаме материал. Ако не играем на 100 %, няма да е елементарно.

Колко мощна е Канада?

- Добър тим. Малко по-долу от равнището на шампионата в София. Има състезатели, които играят в колежански отбори в Съединени американски щати. Притежават добър диагонал. Разпределителят не е доста висок. Двамата им центрове обаче са мощни, положителни са на обсада. А единият е извънреден при офанзивите. Важното е да бием добър начален удар без неточности. Ако Канада има проблем, то той е в посрещането.


Казахте, че в София са се събрали четири тима, които са измежду любимците на международното...

- Освен тях би трябвало да прибавя Италия. Миналата седмица играхме контроли против тях. Също по този начин е Полша. Трябва да сме оптимално съсредоточени. Полша е в нашата група. Ако стигнем втората, може би Полша и Иран. От три тима два не престават. Трябва да играем добре. Не е елементарно, само че имаме късмет да сме на полуфинал. Когато сме там, може да планираме.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР