Селекционерът на Франция Дидие Дешан призна, че тепърва неговите футболисти

...
Селекционерът на Франция Дидие Дешан призна, че тепърва неговите футболисти
Коментари Харесай

Дешан: Играчите ми все още не осъзнават какво значи да си световен шампион

Селекционерът на Франция Дидие Дешан призна, че занапред неговите футболисти ще усетят смисъла на купата от Световното състезание в Русия. След триумфа с 4:2 във финала над Хърватия, Дешан стана третият човек в международния футбол след бразилеца Марио Загало и немеца Франк Бекенбауер, който подвига международната купа като футболист и треньор. Дешан завоюва най-ценното отличие в този спорт и през 1998 година, когато подвигна трофея като капитан на „ петлите “.

„ Не обичам да приказвам за себе си, само че в този случай се постанова. Преди 20 години имах голямото благополучие и привилегия да изживея като състезател тези страсти, които ще останат вечно в съзнанието ми. Това обаче, което направиха моите играчи във финала бе също толкоз ужасно. Синът ми е на 22 години и той бе прекомерно дребен, с цел да си спомня последната ни международна купа. Сега младите ще имат опция да изпитат тази страст, съобщи след срещата Дешан.

Честно казано сега моите играчи надали осъзнават какво значи да си международен първенец. Затова им споделих две неща. Първото е, че всичките 23-ма футболисти в тази съблекалня към този момент са свързани вечно от този шампионат. Второто е, че този триумф ще ги промени. Те към този момент не са същите – към този момент са международни първенци. Може да завоюват и други титли, само че няма нищо по-голямо от международната купа “, добави още 49-годишният експерт. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР