Сегашните процесори Core от 14-то поколение ще бъдат последните с

...
Сегашните процесори Core от 14-то поколение ще бъдат последните с
Коментари Харесай

Intel изглежда се сбогува с марката Core i

Сегашните процесори Core от 14-то потомство ще бъдат последните с такова име

В бъдещите процесорни линии на Intel ще отпадне марката Core i
(снимка: Intel)

След като през вчерашния ден разгласи ново, 14-то потомство процесори Core за настолни компютри, чипмейкърът Intel удостовери, че това ще бъдат последните процесори с наложената марка Core i.

Вече се знаеше, че идните процесори Meteor Lake ще преминат към марката Core Ultra. Освен това Intel ще поддържа и единствено Core модели, само че в бъдеще ще отпаднат моделите Core i, заяви компанията.

Трябва да се има поради, че 14-то потомство Core ще включва и мобилни процесори, които ще излязат на пазара по-късно от настолните разновидности. Те към момента ще се брандират с Core i.
още по темата
За информация, първите процесори Core се появиха през 2006 година – това бяха моделите Core Duo и Core Solo. Докато първият процесор Core i излезе три години по-късно – през 2009 година

Що се отнася до мобилните Core Ultra Meteor Lake, тези процесори ще бъдат подготвени за пазара към средата на декември 2023 година Лаптопи на тяхна основа ще се появят или в края на настоящата година, или при започване на идната и ще костват от $1500 нагоре.

Към момента е известно, че Meteor Lake чиповете ще имат и вграден изкуствен интелект. Тези процесори ще бъдат пригодени за работа и с новата операционна система Windows 12, за която заяви точно Intel.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР