Себастиан Корда открай време бива определян за един от най-големите

...
Себастиан Корда открай време бива определян за един от най-големите
Коментари Харесай

Младостта надви опита: Корда се оказа твърде силен за Мъри и е 1/2-финалист в Хихон!

Себастиан Корда от много време бива определян за един от най-големите гении на идващото потомство, само че за злощастие на американеца, формата му в последните месеци е надалеч от добра и той по този начин и не може да пробие напред в международната класация, задържайки се в подножието на топ 50. Младежът не се слави изключително с играта си в зала, но пък за сметка на това през тази седмица на шампионата в Хихон показва сериозен прогрес в представянето си и реализира уморителен триумф над някогашния номер едно Анди Мъри в над двучасова борба - 6:4 1:6 6:1. Напред в надпреварата за 47-ия в света следва на първия си АТР полуфинал от април насам да се изправи против сензацията на шампионата - Артур Риндеркнеш.

Още през цялото време на дуела американецът загатна за големия си капацитет, когато се усеща в оптимална кондиция и трупаше уинър след уинър на сметката си, с цел да поведе с два пробива задатък при 5:2. 3-кратният първенец от Шлема въпреки всичко привидно откри ритъма си и навакса част от своя пасив, но Корда беше безмилостен при втория си опит да сервира за продобиване на откриващия сет и излезе напред в общия резултат.

Във втората част ставахме очевидци на типичните срещи за Мъри в последните години, при които той непрекъснато показваше пословичната си борбеност и постоянно се поздравяваше с триумф в продължителните замени от дъното на корта. Световният номер 47 имаше своите шансове и съумяваше да пресира подаването на съперника при всеки комфортен миг, само че британецът като се изключи че биваше невъзмутим, показва и клиничност в основните мигове, с цел да осъществя два пробива, оказали му се предостатъчни след това за изравняването на резултата в обособените сетове.

В решителната трета част младокът подсети за мощните си минути на корта от началото на срещата, при което още веднъж постоянно оставяше с празни ръце някогашния номер едно и се приближи оптимално до крайния триумф в мача, повеждайки с удобното 4:0. Тогава Корда беше изправен пред тестване да резервира подаването си, както и стори в идните минути, като отрази брейкбол, който му вдъхна нужната убеденост, с цел да постави точка на разногласието в конфликта още при първата си опция да сервира за успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР