се изправят пред Софийския военно-окръжен съд. Прокуратурата иска постоянен арест

...
се изправят пред Софийския военно-окръжен съд. Прокуратурата иска постоянен арест
Коментари Харесай

Изправят обвинените в шпионаж за Русия пред съда

се изправят пред Софийския военно-окръжен съд. Прокуратурата желае непрекъснат арест за петима от шестимата обвинени. Мерките им за неотклонение ще бъдат гледани поотделно и при закрити врата.

Исканията за най-тежката мярка за неотклонение са импортирани тази заран в 6 часа и 26 минути, излиза наяве от пресссъобщение на страницата на съда.

Лицата, за които се желае „ задържане под стража “ са посочени без имена, а с позициите им. Те са сегашни и някогашни военни. Има и едно гражданско лице, както пишат от съда.

Зад това изложение евентуално се крие брачната половинка на наричания от прокуратурата Резидент, за която стана ясно, че има и съветско поданство, и е била връзката сред брачна половинка си и чиновник на Руското посолство.

Два правосъдни състава ще гледат ограниченията за неотклонение. Не е ясно за какво това ще става в обособени произвеждане, откакто от държавното обвиняване оповестиха, че е разкрита незаконна група, правила закононарушения против Републиката и шпионаж в интерес на Русия.

За един от обвинените няма искане за непрекъснат арест, тъй като, както изясни през вчерашния ден в една от медийните си изяви основният прокурор Иван Гешев, той е съдействал на проверяващите и е направил цялостни признания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР