Сделката, постигната по време на срещата на върха на Г-7

...
Сделката, постигната по време на срещата на върха на Г-7
Коментари Харесай

Руската енергийна доминация е цел №1 на нова ядрена сделка на страните от Г7

Сделката, реализирана по време на срещата на върха на Г-7 в Япония, беше показана от Обединеното кралство, Съединени американски щати, Канада, Франция и Япония като тактика за изтласкване на Русия от интернационалния пазар на нуклеарна сила.

Петте страни се споразумяха да употребяват потенциала в региона на нуклеарната енергетика. С цел да подкопаят хватката на Русия върху веригите за доставка на сила и да пресечен забележителен източник на финансиране за нашествието на страната в Украйна.

Споразумението е било реализирано на Форума за нуклеарна сила по време на срещата на Г-7 в японския град Сапоро.

Сделката планува петте страни да си сътрудничат в дейностите, свързани с добива, преобразуването, обогатяването и производството на уран. 

Така желаят а да „ основат равни условия “ за по-ефективна конкуренция против „ хищническите снабдители “.

Това съглашение ще подкрепи постоянните доставки на горива за днешните потребности, както и ще подсигурява безвредното и несъмнено създаване и внедряване на горива за усъвършенстваните реактори на бъдещето. 

Действието е част и от световните старания за поддръжка на Украйна.

Трябва да подсигуряваме, че нито Путин, нито някой като него в миналото ще може да си намерения, че може още веднъж да държи света в плен поради силата му. Това е идната жизненоважна стъпка: сливане с други страни, с цел да покажем на Путин, че Русия към този момент не е добре пристигнала, и подсилване на световната ни енергийна сигурност посредством потребление на надеждни интернационалните доставки на нуклеарно гориво от сигурни и безвредни източници.

Mинистърът на енергийната сигурност на Обединеното кралство Грант Шапс.

Това е едната страна на уравнението. 

Другата страна е нуждата да се влага в чисти, евтини и сигурни енергийни източници. По време на срещата на върха страните от Г-7 се споразумяха също по този начин да ускорят последователното прекъсване на потреблението на изкопаеми горива. Договориха се да работят дружно, с цел да спрат построяването на нови въглищни централи. 

Въпреки че е част от Г7, Германия не взе участие в договорката.

Причината е, че неотдавна затвори последните си три нуклеарни реактора в границите на прехода към зелена сила. Страната се стреми да се откаже от нуклеарната сила от 2002 година насам. Отказът беше интензивен от някогашния канцлер Ангела Меркел през 2011 година след нуклеарната злополука във Фукушима в Япония. В събота вечерта по улиците на Германия излязоха деятели против нуклеарната енергетика, с цел да отпразнуват затварянето.

Вероятно е в един миг напъните на едни страни да трансфорат нуклеарната сила още веднъж в приоритет, да се сблъскат с напъните на други да наложат сила от напълно възобновими източници. Страни като Франция приканват нуклеарната сила да бъде оповестена като зелена веднъж вечно, не просто като временен инструмент. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР