Създаването на независима палестинска държава е най-добрият начин да бъде

...
Създаването на независима палестинска държава е най-добрият начин да бъде
Коментари Харесай

Борел: Създаването на независима палестинска държава е гаранция за сигурността на Израел

Създаването на самостоятелна палестинска страна е най-хубавият метод да бъде обезпечена сигурността на Израел, сподели висшият представител на Европейския съюз за външната политика, представен от Франс прес.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1049
Борел беседва през вчерашния ден посредством видеоконферентна връзка с министрите на външните работи на 27-те страни от Европейски Съюз след своя обиколка в Близкия изток в края на предходната седмица. Той се спря и на случая с отвлечения в неделя в Червено море от йеменските бунтовници хуси товарен транспортен съд, в чийто екипаж има и двама българи.

" Най-добрата гаранция за сигурността на Израел е основаването на палестинска страна ", увери ръководителят на Европейската работа за външна активност. Той посочи, че това е " фундаментално политическо умозаключение " от неговите диалози в района, написа Българска телеграфна агенция.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в също съобщи на 18 октомври, че войната сред Израел и " Хамас " е засилила неговата решителност за решение на израелско-палестинския спор въз основа на взаимното битие на две страни, отбелязва Агенция Франс Прес.

Израел не трябва да окупира линията Газа, а контролът върху нея би трябвало да бъде предаден на палестинската самостоятелна власт, прикани Борел. Той посочи, че " макар големите провокации " е належащо да се мисли " за стабилизирането на Газа и за бъдещата палестинска страна ".

В кратковременен проект има " възприятие за неотложност " в района поради отчайващата филантропична обстановка в линията Газа, сподели още Борел след обиколката си в редица арабски страни. Той дефинира като " огромна крачка напред " признатата от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации резолюция, призоваваща за незабавни филантропични паузи в палестинската територия, само че в това време прикани за бързото й използване.

Ръководителят на европейската дипломация изрази безпокойствие и по отношение на " избухливата конюнктура " на Западния бряг на река Йордан. " Като се има поради повишаването на насилието от страна на (еврейски) екстремисти и заселници против палестинци, съществува действителен риск от ескалиране на обстановката ", предизвести той.

Що се отнася до случая с пленения в Червено море автовоз " Галакси лийдър " (Galaxy Leader), Борел разяснява, че " известията за транспортен съд, похитен от хусите, са различен обезпокоителен знак за риск от разпространяване (на спора в целия) район ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР