Емблематични личности от българския спорт влизат в новия състав на

...
Емблематични личности от българския спорт влизат в новия състав на
Коментари Харесай

Само емблематични имена са в новия Обществен съвет по спорт към кмета на Варна

Емблематични персони от българския спорт влизат в новия състав на Обществения съвет по въпросите на спорта, който действа като съвещателен орган към кмета на Варна. На първото работно съвещание през днешния ден участваха олимпийският първенец по бокс Ивайло Маринов и международната шампионка по художествена гимнастика Филипа Филипова. В съвета са още рекордьорът на скок дължина Бончо Бонев, носителят на над 100 медала в леката атлетика Руслан Грозданов, Росен Добрев - президент на Българската федерация по хандбал, треньори по плувни, морски и бойни спортове. Съставът на съвета ще бъде уголемен с представителството и на клубовете по останалите типове спорт, които работят във Варна.

На първото съвещание на консултативния орган бяха набелязани предпочитаните посоки, по които той ще работи в идващите 4 години. През месец август общинската администрация стартира подготовката на проектобюджета на 2025 година За задачата още занапред спортните деятели би трябвало да приготвят своите оферти за включването на разноски за спорт в документа. Продължава оптимизацията на разноските за издръжката на плувен комплекс " Приморски “, защото по мнение на управлението и на спортните клубове той коства обилни средства от общинския бюджет. Басейните ще бъдат покрити със особено платнище. Обмислят се и други ограничения за понижаване на разноските за отопление и филтриране на водата.

Варна към момента има късмет да стане хазаин на Европейската купа по художествена гимнастика през 2026 година и Общината ще окаже цялостно подпомагане и логистично обезпечаване на шампионата, стана ясно по време на срещата. Ръководството съобщи подготвеност да спомага за построяването на футболно игрище в кв. " Възраждане “, както и да дооборудва спортната зала в кв. " Владислав Варненчик “.

Съветът ще се занимае още с оптимизация на графиците на всички общински спортни бази, включително и на залите в Двореца на културата и спорта. Съвместно с учебните управления и Регионалния инспекторат по образованието ще се прегледат опциите за по-масово включване на учебните заведения в разнообразни спортни начинания, както и използването на учебните спортни бази в извънучебно време. Работи се и по въпроса с паркирането на коли на територията на спортните бази, заяви новият шеф на Общинско дружество " Спорт “ Юрджан Ахмед.

Обсъдена беше концепцията 10-ото издание на Маратон Варна през 2025 година да сложи публично началото на летния туристически сезон, поради сполучливото осъществяване на конкуренцията предходната неделя. Кметът Благомир Коцев беше алегорично награден със златен орден от маратона, който ще остане в Музея на спорта на Варна в Юнашкия салон.

Днешното първо съвещание на Обществения съвет по въпросите на спорта съответства с отбелязването на Деня на българския спорт. Той се празнува на днешната дата, на която през 1894 година група швейцарски учители идват в България по покана на просветния министър, с цел да преподават гимнастика и футбол в българските учебни заведения.

Днес стана ясно още, че сектор спорт в Община Варна се поема от заместник-кмета Илия Коев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР