До 26 май бюлетините за гласуване за изборите за Народно

...
До 26 май бюлетините за гласуване за изборите за Народно
Коментари Харесай

ЦИК с актуална информация за вота 2 в 1

Д о 26 май бюлетините за гласоподаване за изборите за Народно заседание и за европарламент би трябвало да бъдат доставени в Министерството на външните работи (МВнР). Срокът за превозването на бюлетините за двата типа избор до регионалните администрации в страната е до 6 юни. Това е записано в решение на Централната изборна комисия (ЦИК) от през днешния ден по отношение на откриването на процедура за възлагане на социална поръчка за направата и доставката на изборните бумаги.

По-рано тази седмица ЦИК утвърди образците на бюлетините за страната и чужбина за изборите за европарламент и за Народно заседание на 9 юни. Хартиените бюлетини за изборите за български парламент ще бъдат зелени, а тези за Европейски парламент – сини.

За страната ще бъдат разпечатани 31 типа хартиени бюлетини за гласоподаване за всеки регион в изборите за членове на Европейския парламент и един тип хартиена бюлетина за гласоподаване отвън страната. 

За изборите за Народно заседание ще бъдат разпечатани 31 типа хартиени бюлетини за гласоподаване за всеки избирателен регион и един тип хартиена бюлетина за гласоподаване отвън страната в изборите за народни представители.

Прогнозното количество на хартиените бюлетини за производство на изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители на 9 юни е 13 180 000 броя - общо и за двата типа избори. 

Максималната планирана стойност за една хартиена бюлетина е 0,26 лева без включен Данък добавена стойност.

Прогнозното количество на ролките със профилираната хартия за печатане на бюлетини от машинно гласоподаване за производство на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни  е 40 000 броя. До 6 юни би трябвало да бъдат доставени 38 000 ролки; а до 26 май – 2000 броя. Прогнозната стойност за една ролка е 13,90 лева без Данък добавена стойност.

За отпечатването на хартиените бюлетини, както и за обезпечаването на ролките за машинно гласоподаване, ЦИК насочва покана към печатницата на Българска народна банка за  договаряния и подписване на контракт за осъществяване на публичната поръчка по застраховане на вота.

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР