На 17 май, Ден на българския спорт и професионален празник

...
На 17 май, Ден на българския спорт и професионален празник
Коментари Харесай

В Деня на българския спорт: Спортисти и ученици се обединяват под мотото "Чиста игра"

На 17 май, Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в областта на спорта , Училище по математика „ Питагор " организира състезателен празник под надпис „ Чиста игра ". В събитието се включиха български спортисти с изключителни достижения и принос, като шесткратната международна и десеткратна европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова и олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева , които въодушевиха децата и посредством персоналния си образец демонстрираха значимостта на спорта в цялостното себеизграждане.

Мария Оряшкова се включи в полемика с по-големите възпитаници на тематика „ Чиста игра ", в която разискаха разнообразни аспекти на спорта, мотивацията и вредата от приложимост на психоактивни субстанции като опиати и алкохол. На място бяха обезпечени и симулационни очила, посредством които учениците да могат да изпитат образно резултата на дезориентация, в това число понижена зоркост, забавено време за реакция, комплициране и деформиране на зрението, вследствие използването на алкохол или опиати.

„ Чистата игра постоянно е била част от философията на учебното заведение ни и тази година избрахме точно този слоган за спортния си празник, с цел да насочим вниманието на учениците и към разнообразни социалнозначими аспекти. Искрено имаме вяра в комплексния метод в образованието и живота като цяло, по тази причина не изоставяме никоя посока за развиване на дребните ни математици - спортна, в областта на изкуството или друга. Вярвам, че този метод дава резултат, като най-скорошните образци за това са постигнатите 72 награди от Великденското математическо съревнование и призово място на районното съревнование на младежките противопожарни отряди „ Млад огнеборец ", сподели Деяна Милушева, шеф на Училище по математика „ Питагор ".

Близо петстотинте възпитаници на Училище по математика „ Питагор " участваха в разнообразни спортни и артистични интензивности, измежду които щафетни игри, таекуондо, математически игри, фехтовка, баскетбол, футбол, шах, изкуства, национална топка, петанк, тенис на маса, музикални игри, колоездене и други.

„ Поздравявам ви за спортния празник " Чиста игра ". Този надпис е и моето мото в живота - да си чист в спорта, да си чист в живота, когато видиш, че някой е паднал, да му окажеш помощ да се изправи и да продължи. ", показа усещанията си от празника Мария Оряшкова.

Незабравим миг от празника е и специфичното награждаване на спечелилите в другите отборни и самостоятелни дисциплини от знаковата фигура на българския спорт Стойка Кръстева.

За Училище по математика „ Питагор "

Училище по математика „ Питагор " е частно учебно заведение с разширено проучване на математика и естествени науки. От образователната 2024/2025 година покрива пълнен учебен цикъл за образование от ПУК до 12. клас. Повече информация за учебното заведение можете да откриете тук:

За спомагателна информация :

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР