Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова провери

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова провери
Коментари Харесай

Министър Коритарова провери ремонта на Дюлински проход

Министърът на районното развиване и благоустройството инж. Виолета Коритарова ревизира почналия главен ремонт на Дюлински проход , оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Стартираха същинските строителни действия по трасето на третокласния път Старо Оряхово-Гюльовца-Каблешково - път I-9 Слънчев бряг-Бургас за 34 км от трасето, а до края на юни ще започват останалите 32 км в Бургаско.

Пътната права е изключително значима за Черноморието, тъй като свързва областите Варна и Бургас и се употребява като различен маршрут на пътищата I-9 Слънчев бряг-Обзор и ІІІ-208 Дъскотна-Айтос през Айтоския проход.

Основният ремонт на третокласния път се финансира със средства от републиканския бюджет. Общият размер на инвестицията е над 168 млн. лева, а срокът на осъществяване е 540 дни.

“Трябва да се постараем належащите поправки да не забавят трафика, с цел да не сътворяваме усложнения както за бизнеса, по този начин и за всички жители, изключително поради започващия туристически сезон ”, сподели министър Коритарова по време на инспекцията.
 Министерство на регионалното развитие
За да не се лимитира напредването през Дюлинския проход, се планува строително-монтажните работи да се правят без прекъсване на придвижването. Автомобилите ще минават в платното, в което не се извършват строителни действия.

При нужда от ограничение на трафика като обходен маршрут ще се употребява път I-9 Старо Оряхово-Бяла-Обзор-Ахелой-Бургас . След привършване на ремонтните действия в Дюлински проход, придвижването по първокласния път през Обзор ще бъде облекчено.

В извършената от министър Коритарова инспекция участваха инж. Стоян Николов - член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “, и инж. Митко Порязов - шеф на Областно пътно управление-Бургас, инж. Явор Пасев - шеф на Областно пътно управление-Варна, представители на строителя и на надзора.

При визитата си в района министър Коритарова посети районните структури на Дирекция за народен строителен надзор и Агенцията по геодезия, картография и кадастър в Бургас, с цел да се запознае със обстановката, към зародилия през вчерашния ден пожар в постройката.

Министър Коритарова организира и работна среща със чиновниците на двете структури. Регионалният министър ще участва и на формалното разкриване на летния туристически сезон в България за 2024 година в Старинен град Несебър.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР