На тържествена церемония днес в залата на Културен център Стара

...
На тържествена церемония днес в залата на Културен център Стара
Коментари Харесай

116 ветеринарни лекари от Тракийския университет се дипломираха

На тържествена гала през днешния ден в залата на Културен център „ Стара Загора “ Ветеринарномедицинският факултет на Тракийски университет изпрати своите абитуриенти. Тази година се дипломират общо 127 абитуриенти, от които 116 ветеринарни лекари от България, Англия, Гърция, Ирландия, Канада и Кипър, както и 11 магистри по магистърската стратегия „ Интегрирани системи за ръководство качеството и сигурността на храните “.

„ Гордейте се, че сте ветеринарни лекари, че сте ученици на Ветеринарномедицинския факултет към Тракийски университет “, обърна се към завършващите ректорът на старозагорското висше образователно заведение проф. доктор Добри Ярков.

Той акцентира, че е също ветеринарен доктор и е приключил в Тракийски университет.

Гордейте се с това, че завършвате един университет, който е със съществено присъединяване в картата на висшето обучение в България. Един почитан университет освен в България, само че и в чужбина. А Ветеринарномедицинският факултет със своята 100-годишна история е главният дирек на Тракийски университет. Аз се гордея с вас, скъпи сътрудници, тъй като знам че във Ветеринарномедицинския факултет 100 % от студентите са мощно стимулирани и са минали по сложния път, с цел да пристигна денят на тяхното довеждане докрай. Бъдете здрави, където и да отидете, бъдете постоянни като експерти, като хора и не забравяйте от кое място сте тръгнали, пожела ректорът на абитуриентите.

Като първенци на випуска тази година бяха отличени доктор Дарина Иванова и доктор Михаела Иванова, които се дипломират сполучливо с идентичен триумф – отличен 5,78. 

Сред формалните посетители на събитието бяха ректорското, декански и управителен управления на университета отпред с ректора проф. Добри Ярков, зам.- министъра на земеделието и храните доцент Деян Стратев, зам.-кмета на Община Стара Загора Милена Желева, проф. доктор Александър Щарке, шеф на клиника при Факултета по ветеринарна медицина към Университета в Лайпциг, Германия, представители на Старозагорската митрополия, на държавни и локални институции, образователни заведения и бизнес сътрудници.

В края на церемонията стотици университетски шапки полетяха в небето, с цел да ознаменуват сполучливото дипломиране на новите ветеринарни експерти.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР