Създаването на Консултативен съвет между правителството, индустрията и експерти от

...
Създаването на Консултативен съвет между правителството, индустрията и експерти от
Коментари Харесай

Индустрията да подкрепи приложението на изкуствен интелект

Създаването на Консултативен съвет сред държавното управление, промишлеността и специалисти от разнообразни браншове, може да форсира основаването на етични правила за развиване на изкуствен интелект и да подкрепи ефикасното потребление на европейския суперкомпютър в България. Тази концепция бе подкрепена от министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и хора от ИТ бизнеса по време на втората кръгла маса по въпросите на цифровата стопанска система, проведена от Американската комерсиална камара в България.

Желязков прикани представителите на бизнеса да вземат участие в публичните разисквания на стратегическите документи, свързани с развиването на изкуствения разсъдък – Националната стратегия „ Цифрова България “, Стратегиите Индустрия 4.0 и Електронно ръководство. „ Тук е вашата роля като експерти, да създадем витални, а не просто кухи следващи тактики. Тяхното приложение ще бъде доста ясно артикулирано, тогава, когато става въпрос за съответни пътни карти, планове и потребление на новите финансови принадлежности “, добави Росен Желязков. По думите му на национално равнище е почнала необятна полемика измежду другите администрации за ролята и метода към новите технологии. Като основни области, в които изкуственият разсъдък ще има изключително огромно значение на този стадий, са избрани промишлеността, образованието, опазването на здравето и обществената администрация.

Желязков счита, че е значим не толкоз софтуерния миг, а регулаторният и опцията за слагането и дефинирането на ясни цели, тъй че промишленост и страна да вървят ръка за ръка и да не се основава нито свръх протекционизъм, нито свръх регулация.

„ Политиката на държавното управление е ориентирана към понижаване на административните усложнения, свързани с развиването на 5G инфраструктура, както и с ценовата политика, която разрешава на промишлеността да употребява радиочестотния набор вместо да търси софтуерни решения за попълване на недостига “, сподели още министърът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР