Бесен съм от внасянето на Пакета за мобилност I в

...
Бесен съм от внасянето на Пакета за мобилност I в
Коментари Харесай

Гласуването на Пакета за мобилност показва сериозно разделение в ЕС

Бесен съм от внасянето на Пакета за подвижност I в дневния ред на Европейския парламент. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков след вчерашното гласоподаване на дневния ред на идното пленарно съвещание на Европейския парламент в сряда. По думите му този Пакет подвижност, в този му тип няма и не може да има бъдеще. Той е срещу правилата на Европейския съюз, на европейското право, на Лисабонския контракт и е изцяло дискриминационен към страните от периферията на Съюза, беше безапелационен Росен Желязков.

Той изрази разочарованието си от това, че единствено два гласа не доближиха да отпадне Пакетът от дневния ред. „ Гласовете бяха 156 на 154. Само два гласа не ни доближиха да отложим противоречивите текстове за идващия парламент. Ние имаме 17 члена в Европейския парламент от 700, и тези 17 можеха да решат проблем на половин Европа. Отговорността да си народен представител в Европарламента е голяма. Благодаря на тези които бяха в зала, останалите няма да разясня. “, означи министър Росен Желязков.

Според него гласуването ясно демонстрира сериозното разделяне в Европейския съюз. „ Ние желаеме най-хубавия вид освен за България, а и за Европа, тъй като сме европейци “, сподели Росен Желязков. Той акцентира, че е неприемливо да се вземат решение въпроси на конкурентоспособността със протекционистки законодателни решения, които фрагментират транспортния пазар в Съюза.

Вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява, че в сряда е последната опция да бъде поискано отпадането на пакета "Мобилност ". Над 1 500 промени са импортирани, само че те не са били навреме притежание на всички евродепутати.

"Жалко, през вчерашния ден пропуснахме една чудесна опция. Винаги, когато се гласоподава дневния ред в Страсбург, не всички депутати участват и постоянно може да се случи по този начин, че човек да закъснее ", сподели още Йотова, която също беше евродепутат в предходния състав на Екологичен потенциал.

По думите на вицепрезидента е трябвало да бъдат открити повече съдружници и повече евродепутати, с цел да може да се отбрани българският интерес по пакета "Мобилност ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР