Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви процедурата по договаряне и без

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви процедурата по договаряне и без
Коментари Харесай

ЦИК обяви обществената поръчка за бюлетините, единичната им цена - 0,26 лева

Централната изборна комисия (ЦИК) разгласи процедурата по договаряне и без авансово съобщение на публичната поръчка за направа на хартиените бюлетини и направата на ролките за машинното гласоподаване за изборите 2 в 1 на 9-и юни.

Печатницата на Българска народна банка по Изборен кодекс има изключителните права по отпечатването на бюлетините и ролките хартия за устройствата. За двете позиции по поръчката ще са нужни към 5 милиона лв. с Данък добавена стойност. Печатницата на Българска народна банка ще би трябвало да създаде бюлетините за двата типа избори както за страната, по този начин и за чужбина. За страната и за вота за депутати бюлетината е друга за всеки избирателен регион.

Общото планирано количество е 13 160 000. Конкретният брой за всеки тип избор е съгласно декларираните тиражи от РИК, написа БНР.

Единичната цена на бюлетина е 0,26 лв. без Данък добавена стойност, или общо 3 421 600 лв. без налога, за всички нужни.

Освен това печатницата би трябвало да създаде и планирано 40 000 броя ролки със профилирана хартия за отпечатването на бюлетините от машините, прогнозната цена на 1 ролка е 13,90 лв. без Данък добавена стойност, или 556 000 лв. за цялото количество.

Парите са планувани по План-сметката за изборите, а периодите за двете обособени позиции са къси, акцентира секретарят на ЦИК Севинч Солакова:

" До 6-и юни тази година в страната за бюлетините и за ролките за двата типа избори и надлежно - до 26-и май на хартиените бюлетини, надлежно на ролките, в Министерство на външните работи за секциите отвън страната ".

Печатницата към този момент разполага и с нужната за ролките машина:

" Получихме информация за доставената машина и сполучливото пускане на нейната работа за направа на ролката с изискуемата от производителя на машините размер на шпулата ".

Още една социална поръчка разгласи ЦИК - тази за обработката на протоколите на секционните комисии в районните комисии и в ЦИК. Прогнозната цена по тази социална поръчка е 7 200 000 лв. без Данък добавена стойност. С държавната компанията, която по закон обработва данните – " Информационно обслужване ", ще се договаря в понеделник.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР