Съвместно председателство на парламента от двамата изявени кандидати – на

...
Съвместно председателство на парламента от двамата изявени кандидати – на
Коментари Харесай

ГЕРБ може да подели с ПП председателското място в парламента

Съвместно председателство на Народното събрание от двамата изявени претенденти – на ГЕРБ Росен Желязков и на „ Продължаваме промяната “ Никола Минчев – може би ще позволи блокирането на работата на основната институция. Идеята стартира „ Демократична България “ след невижданата обстановка, до която стигнаха новите народни представители при два провалени опита за избор на ръководител.

Как тъкмо, на какъв интервал и така нататък е въпрос на техника и разискване. Целта ни е да отпушим чисто процедурно или най-малко да предложим някаква формула, с цел да можем да вървим напред “, стимулира се съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов в коридорите на Народното събрание.

Идеята бе прегърната от ГЕРБ, като водачът на партията Бойко Борисов я разказа като

рационално предложение “ посредством включване във Фейсбук.

Единственият коментар по тематиката от „ Продължаваме промяната “ пък даде някогашният министър Даниел Лорер.

„ Струва ми се като опция, по която може да се работи “, разяснява той в ефира на bTV.

От Българска социалистическа партия описаха концепцията като „ екзотична “ и „ на ръба на Конституцията “.

До обстановката се стигна, откакто шест часа не бяха задоволителни на новите народни представители да изберат ръководител на Народното събрание в своя първия работен ден. След втория опит късно следобяд някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев призова партиите да се обединят към една кандидатура за ролята и в четвъртък да гласоподават единствено нея. От ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ обаче не отстъпват от своите номинации.

Дали лансираният компромисен вид ще бъде определен в действителност ще бъде ясно с продължението на съвещанието в четвъртък заран.

Пред Народното събрание стоят над 20 плана за законодателни промени, които да отключат втория транш за България по Плана за възобновяване и резистентност, както и планове за редица антиинфлационни ограничения.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР