Съветът по индустрията на информационните технологии на САЩ, който включва

...
Съветът по индустрията на информационните технологии на САЩ, който включва
Коментари Харесай

ИТ-гигантите се противопоставиха на пълната забрана на TikTok в САЩ

Съветът по промишлеността на осведомителните технологии на Съединени американски щати, който включва компании като International Business Machines Corp., Microsoft Corp. и Apple Inc., се опълчи на цялостната възбрана на услугата за къси видеа TikTok в страната. Това написа Bloomberg, базирайки се на лични осведомени източници.

В известието се споделя, че организацията показва угриженост по отношение на следствията, които могат да доведат до закон, насърчаван от администрацията на президента на Съединени американски щати Джоузеф Байдън (Joseph Biden). Компаниите, които създават хардуер и програмен продукт, считат, че възбраната на TikTok може да докара до опцията държавното управление да наложи забрани върху потреблението на всевъзможни технологии и услуги от недружелюбни страни като Китай и Русия в бъдеще.

Авторите на законопроекта, който ще разреши на управляващите да забранят всяка технология от недружелюбни страни, разказват новия закон като „ метод, основан на правила “, който основава система за справяне със заканите освен от TikTok, само че и от други софтуерни артикули. „ Политиката ще бъде по-силна, в случай че не визира една компания, тъй като през днешния ден се тревожите за TikTok, а на следващия ден ще бъде друга компания. Имаме потребност от сигурни осведомителни и информационни мрежи и технологии и би трябвало да защитим данните и поверителността на Америка. Очаквам с неспокойствие двупартийната работа на Конгреса по този въпрос “, споделя министърът на търговията Джина Раймондо.

Въпреки че споменаването на проблемите на националната сигурност оказа помощ на законопроекта да завоюва двупартийна поддръжка в Конгреса, ръководителите на софтуерните компании показаха угриженост. Те имат вяра, че в случай че законът бъде признат, държавното управление ще може да подложи всяка ИТ-компания на инспекция за национална сигурност по всякаква, даже и най-незначителната причина. Това се дължи, наред с други неща, на обстоятелството, че доста системи, които се употребявани от ИТ-компаниите, са основани на китайски технологии.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР