Съветът на ЕС съобщи, че добавя 16 граждани и една

...
Съветът на ЕС съобщи, че добавя 16 граждани и една
Коментари Харесай

ЕС допълни списъците със санкции срещу Северна Корея

Съветът на Европейски Съюз заяви, че прибавя 16 жители и една организация (Министерството на националните въоръжени сили) на Северна Корея към листата на Европейски Съюз с подлежащите на запориране на имущество и ограничавания за пътешестване.

Така Европейски Съюз ползва част от новите наказания, наложени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Допълването на листата е в отговор на продължаващата активност на Пхенян в региона на създаването на нуклеарно оръжие и балистични ракети, при очевидно неуважение на предходните резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. С решението общият брой на подлежащите на наказания е 79 жители и 54 организации, както са посочени от Организация на обединените нации. Европейски Съюз дефинира независимо 41 жители и 10 организации, които да бъдат сложени в листата.

Съветът на Европейски Съюз евентуално ще одобри спомагателни лични ограничения през идващите седмици. Европейски Съюз ползва всички резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, признати в отговор на нуклеарните стратегии на Пхенян и на стратегиите за нуклеарно оръжие, други оръжия за всеобщо заличаване и балистични ракети, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР