Съвета за електронни медии (СЕМ) не успя да избере нов

...
Съвета за електронни медии (СЕМ) не успя да избере нов
Коментари Харесай

СЕМ се разсея и не избра нов шеф на Националната телевизия

Съвета за електронни медии (СЕМ) не съумя да избере нов общоприет шеф на Българска национална телевизия при първото си гласоподаване , оповестява БНР. За поста се борят 8 претендента. Това са Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова.

Настоящият шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков получи 1 глас " за " и 4 " срещу ". Венелин Петков също получи 1 глас " за " и 4 " въздържал се ". За Ирина Величкова има 1 глас " за ", 2 " срещу " и 2 " въздържал се ".

Членът на Съвет за електронни медии Габриела Наплатанова разгласи, че няма да поддържа нито един от осемте претенденти за поста.

За да бъде определен нов шеф на Българска национална телевизия, той би трябвало да получи най-малко 3 гласа от членовете на Съвет за електронни медии.

След час следва ново гласоподаване. Ако и тогава не бъде определен общоприет шеф, ще има ново заседание. При три несполучливи опита процедурата се приключва.
 Съвет за електронни медии изслушва претенденти за началник на Българска национална телевизия
Съвет за електронни медии изслушва претенденти за началник на Българска национална телевизия

На 29 юни ще изберат нов началник на публичната телевизия

При второто гласоподаване Съвет за електронни медии още веднъж не съумя да избере нов шеф на Българска национална телевизия. Емил Кошлуков получи 1 глас. Подкрепата си за Венелин Петков дадоха двама от членовете на Съвет за електронни медии. Два гласа получи и журналиста Сашо Диков.

Тъй като никой от кандидатите не събира болшинство - най-малко три от пет гласа, Съвет за електронни медии още веднъж се отдръпна на съвещание. Ако и при третото гласоподаване не бъде определен нов шеф, Емил Кошлуков ще продължи да ръководи Българска национална телевизия до насрочването н нов конкурс.

Третото гласоподаване също не съумя да избере нов общоприет шеф на Българска национална телевизия. Никой от претендентите не получи три гласа в своя поддръжка. Резултатите бяха идентични като при второто гласоподаване.

" Това е казус, само че законът ни разрешава да закрием процедурата. Благодаря на сътрудниците, че демонстрираха своята самостоятелна позиция и потвърдиха, че Съвет за електронни медии ще остане самостоятелен регулатор. Глупост е да извършваш едни и същи дейности и да очакваш друг резултат от това. Трябва да подходим с правила и последователност. Още на идващото съвещание ще обявим процедура ", съобщи ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова.

Настоящият шеф на Българската национална телевизия, Емил Кошлуков, ще остане на поста до назначение на нов конкурс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР