Съществуват много начини, по които да класифицираме замърсяванията. Те могат

...
Съществуват много начини, по които да класифицираме замърсяванията. Те могат
Коментари Харесай

Най-замърсените места в света

Съществуват доста способи, по които да класифицираме замърсяванията. Те могат да са химически, радиоактивни или подбудени от съществуването на погрешно изхвърлени отпадъчни артикули. Някои места като Мексико Сити имат голям проблем с тежкия смог, само че това не трябва да ни заблуждава. Спокойно изглеждащото езеро Карачай в Русия може да убие човек в границите на един час, поради мощното радиоактивно замърсяване. Независимо дали е очевидно или не, замърсяването е сериозен проблем, който вреди на популацията на Земята. Ето кои са най-силно нечистите места в света.

1. Ла Ороя, Перу

От 1922 година градът Ла Ороя е дом на „ Doe Run Company ” – частна компания, която е международен производител на оловни, медни и цинкови и медни концентрати. В резултат на това съвсем всички локални деца страдат от натравяне от олово и имат респираторни проблеми. Правителството на Перу няколко пъти е било подвеждано под съд за закононарушения против човечеството от разнообразни организации.

2. Норилск, Русия

Градът е център на металообработването и производството на строителни материали. Там се намира „ Норилски никел “ – най-големият производител на никел в света. Не е изненадващо, че заради мощното замърсяване, междинната дълготрайност на живота в региона е с 10 години по-ниска от останалата част на Русия.

3. Река Цитарум в Индонезия

Цитарум е една от най-замърсените реки в света. Над 5 милиона души я употребяват като главен източник на водоснабдяване.

4. Кабуе, Замбия

След години на рандеман и преправка на метали, кадмият и оловото са извънредно публикувани в Кабуе. Децата там имат олово в кръвта си в стойности, които са 10 пъти над допустимите. Освен това, вследствие на мощното замърсяване, почват там е изцяло безплодна.

5. Река Матанса-Риачуело в Аржентина

Името на реката се ее трансформирало в синоним на замърсяване. Около крайбрежията й се разполагат близо 4000 заводи, 42 сметища и 13 небогати квартала.

6. Майлуу-Суу в Киргизстан

Там се намира едно от най-големите сметища за радиоактивни боклуци в цяла Азия. Освен това има голям брой ями за уран, които в случай че се изпразнят, резултатът би бил пагубен за популацията.

7. Мексико Сити

Фактът, че Мексико Сити е ситуиран до вулканичен кратер, заобиколен от планини, единствено усилва казуса със замърсяването. Населението постоянно е задушено от дебелия пласт смог, който е щръкнал над града.

8. Дар ес-Салаам в Танзания

С повишаването на популацията, водоснабдяването в Дар ес-Салаам също се утежнява. Освен това, твърдите боклуци се изхвърлят в река Мсимбази, което в допълнение спомага за разпространението на инфекциозни болести измежду популацията.

9. Река Ямуна в Индия

Учените са пресметнали, че 60% от отпадъците на щата Делхи се изхвърлят в река Ямуна. Това не трансформира обстоятелството, че съвсем всички от жителите му разчитат на водите на реката за пиянство и домашни потребности.

10. Дзержинск, Русия

Градът влиза в листата на Гинес за най-замърсен град. През последните години смъртността надвишава раждаемостта с над 260%. Освен това там междинната дълготрайност на живота е 45 години.

11. Езерото Карачай в Русия

В продължение на години езерото е употребявано като място за депониране на радиоактивни материали. Няколко пъти Карачай бива оповестено за най-силно нечистото място на Земята. Както казахме, единствено 1 час на крайбрежията на езерото може да бъде съдбовен за индивида.

12. Линфен, Китай

Вярва се, че в случай че прострете прането си на открито в Линфен, то ще стане черно още преди да е сухо.

13. Голямото тихоокеанско бунище

То има голям брой имена – „ Голямо тихоокеанско боклукчийско леке “, „ Тихоокеанският боклуковртеж “, „ Северната тихоокеанска серпантина “ и други. Вероятно сте чували за него – големият остров от отпадъци, която е два пъти по-голяма от щата Тексас (695 662 кв.км). В тази голяма част от Тихия океан се съдържат токсични материали, пластмаси и химически утайки, които плават във водата на дълбочина до 100 метра.

14. Ахваз, Иран

Според международната здравна организация, Ахваз е най-замърсеният град в света. Проблем, който се утежнява в допълнение от честите пясъчни стихии.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР