САЩ, Обединеното кралство и ЕС ще окажат натиск върху ОАЕ

...
САЩ, Обединеното кралство и ЕС ще окажат натиск върху ОАЕ
Коментари Харесай

WSJ: Западът ще окаже натиск върху ОАЕ заради обвинения за участие в доставките на електроника за Русия

Съединени американски щати, Обединеното кралство и Европейски Съюз ще окажат напън върху ОАЕ за това, което съгласно тях е доставка на чипове и електронни съставни елементи за Русия през Емирствата. Това заяви The Wall Street Journal, базирайки се на американски и европейски чиновници.

Според тях западни чиновници ще създадат серия от визити в ОАЕ от понеделник като част от напъните за попречване на навлизането на компютърни чипове, електронни съставни елементи и други артикули с двойна приложимост в Русия. Представители на Съединени американски щати, Англия и Европейски Съюз към този момент са посетили други страни като Турция и Казахстан, с цел да повлияят на локалните управляващи върху търговията с Москва, отбелязва вестникът.

Представителят на ОАЕ на собствен ред сподели пред WSJ, че страната управлява износа на артикули с двойна приложимост и се ангажира да пази „ интегритета на световната финансова система “.

На 1 юни 2018 година президентите на Русия и ОАЕ Владимир Путин и Мохамед бин Зайед Ал Нахаян подписаха декларация за стратегическо партньорство сред двете страни. Обемът на търговията сред Русия и ОАЕ се усилва през последните няколко години. Така комерсиалният оборот сред Москва и Абу Даби се е нараснал с 68% през 2022 година до 9 милиарда $, заяви през февруари 2023 година вицепремиерът, началник на Министерството на индустрията и търговията на Руската федерация Денис Мантуров в коридорите на интернационалната защита ревю IDEX 2023 в Абу Даби.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР