САЩ налагат санкции на нови 38 руски граждани и фирми,

...
САЩ налагат санкции на нови 38 руски граждани и фирми,
Коментари Харесай

Ръководителите на Газпром и ВТБ, Дерипаска и Керимов в новия американски списък със санкции

САЩ постановат наказания на нови 38 съветски жители и компании, оповестяват "Франс прес " и ДПА. Списъкът се изгтовя по обвинявания против Русия в "атаки против западните демокрации.

Седем са олигарските в черния лист - Собственикът на алуминиевия колос "Русал " Олег Дерипаска, Игор Ротенберг, Виктор Векселберг и Кирил Шамалов, кито са съществени играчи в енергетиката. Наложени са наказания и на милиардера и сенатор Сулейман Керимов.Засегнати са и 12 компании, които всички те имат или управляват.

Щатите вземат ограничения за 17 високопоставени съветски държавни представители, измежду които шефът на "Газпром " Алексей Милер, както и ръководителят на втората по величина съветска банка ВТБ Андрей Костин.

В листата са и вътрешният министър Владимир Колоколцев, командващият Националната армия Виктор Золотов и генералният секретар на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев.

Финансовият министър на Съединените щати Стивън Мнучин упрекна съветското държавно управление в "злонамерени дейности по целия свят, в това число с продължаващата окупация на Крим и подстрекателство на насилието в Източна Украйна ".

"Руското държавно управление работи в диспропорционална полза на олигарси и ръководещи елити ", уточни Мнучин. Освен това Русия доставя държавното управление на сирийския президент Башар Асад, "което бомбардира личните си цивилни, с съоръжение и въоръжение ". Русия също по този начин "се пробва да подкопава западните демокрации и прави злонамерена кибердейност ", добави той

Съединени американски щати към този момент вкараха на 15 март наказания против 15 души, произлизащи от закона "За противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания " (CAASTSA), признат в отговор на разкритията за съветска интервенция в предизборната акция в Съединени американски щати през 2015-2016 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР