Със почетния знак „eTwinning School Label 2018-2019” бе удостоена ДГ

...
Със почетния знак „eTwinning School Label 2018-2019” бе удостоена ДГ
Коментари Харесай

Детска градина от Асеновград с европейска награда за иновативно обучение

Със почетния знак „ eTwinning School Label 2018-2019” бе удостоена ДГ „ Никола Й. Вапцаров “ от Асеновград. Престижната премия се връчва за първи път, а удостоени с почетното отличие са над 1 200 образователни заведения от цяла Европа. Българските носители на премията са 24 на брой: 18 учебни заведения и шест детски градини. Наградените образователни институции са приети за водачи в области, като: цифрова практика; новаторски и изобретателни подходи към педагoгиката; поощряване на непрекъснатото професионално развиване на личния състав и други. Сред шестте първенци от детските градини в България се подреди и асеновградската „ Никола Й. Вапцаров “, откакто сполучливо мина през два стадия на кандидатстване.
Какво съставлява „ еTwinning “?
Това е общественост на учебните заведения в Европа. Тя предлага платформа за педагози /учители, библиотекари и други/, които работят в учебни заведения или детски градини в една от европейските страни. Преподавателите се включват в нея, с цел да поддържат връзка между тях, да си сътрудничат, да развиват общи планове. Целта на „ еTwinning “ е да предизвиква учебното съдействие в Европа, чрез осведомителни и информационни технологии, като обезпечава поддръжка, принадлежности и услуги за образователните заведения. Идеята за удостояването със знака „ eTwinning School Label “ е да се оцени и награди присъединяване, ангажираността и отдадеността на екипите от учители и учебни ръководители, в границите на съответното образователно заведение. ДГ „ Никола Й. Вапцаров “-Асенивград работи по „ eTwinning “ от декември 2016 година
До края на предходната година членовете на екипа на заведението съумяват да осъществят над 30 плана, като съавтори и сътрудници в национални и интернационалните планове. Сред най-активните преподаватели в детската градина са старши учители Мариана Дафчева, Лиляна Желязкова и шефът Златка Тоскова. Трите към този момент са получили по няколко самостоятелни награди с народен знак за качество. Мариана Дафчева си е заслужила две трофеи за осъществените планове " Обичаят мартеница " и изпълненият в съавторство " Враг огромен съм на боклука ".
Лиляна Желязкова бе наградена, като сътрудник в план " Сапунени мехурчета ". Един от резултатите, който остава в интерес на ДГ „ Никола Й. Вапцаров “ от осъществените действия по платформата, е самопризнание, като водач в областта на образованието. Педагозите пък получават професионално развиване, обменят опит и си сътрудничат със свои сътрудници от други страни. Научават нови и разнообразни хрумвания, които към този момент ползват в образованието на малчуганите, посредством новаторски способи в просветителния развой. Участвалите от Асеновград учители към този момент умеят да употребяват разнообразни приложения и уеб-базирани принадлежности. Освен всичко, наградените учебни чиновници и шефове ще бъдат поканени да се включат в профилирани стратегии за професионално развиване. Ползите за децата в детската градина от инициираните и осъществени планове е обогатяване на знанията им, развиване на отзивчиви умения и другарство с техни връзстници от други страни.
Чрез дейностите дребните ученици на ДГ „ Никола Й. Вапцаров “, които са близо 300 на брой, образуват толерантно държание у себе си. От тях към 8% са ромчетата.
" Това не са планове, които се финансират, тъй че финансови приходи за детската градина няма ", изясни за Actualno.com шефът Златка Тоскова. Тя уточни, че сега образователното заведени работи по над 20 хрумвания по „ eTwinning “, в които ще бъдат включени деца от първа, трета и четвърта подготвителни групи на детската градина.
" Тази влиятелна премия издига имиджа освен на образователното заведение, само че и на града, общината и България. Тя е самопризнание за иновативността, творчеството, творчеството, концепциите на екипа, който управлявам. Горда съм, че за следващ път ДГ " Никола Й. Вапцаров " е отличена за нововъведенията, които ползва в просветителния развой. Гордея се с екипа си от експерти, с които работя, и им благодаря от сърце ", сподели в умозаключение Тоскова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР