Календар с красотите на Смолян, отпечатан от община Смолян, събра

...
Календар с красотите на Смолян, отпечатан от община Смолян, събра
Коментари Харесай

Красотите на Смолян помагат на болно дете

Календар с хубостите на Смолян, отпечатан от община Смолян, събра 18 130 лв. за 15-годишния Александър Сираков. Момчето е с детска церебрална парализа, епилепсия и спастична пареза на краката. Не приказва и не върви. Досега е претърпял 12 интервенции на крачетата. Живее в блок и с инвалидната количка не може да излезе на открито.

Тазгодишната самодейност на община Смолян – да отпечата календар с красиви фрагменти, направени от поданици и посетители на региона, е отдадена на задачата да му се помогне. Детето се нуждае от робот асансьор, благодарение на който да изкачва стълбите дружно с количката.

 

 



 

 

„ С него съм по  24 часа и единственият човек, който работи в фамилията, е брачният партньор ми. Обграждаме го с обич и грижи. Затруднени сме  да излизаме, тъй като живеем в  блок и не мога да го изведа на открито с количката поради стълбите. Вече е по-тежък и татко му също се затруднява. Затова се нуждаем от устройство  за нанагорнище на стълби за инвалидни колички серия 04. Това мобилно устройство/робот за (асистирано) нанагорнище на стълби обезпечава досегаемост за хора с инвалидна количка “, показа майката Силвия Кехайова. 
„ Община Смолян  афишира завършек на тазгодишното издание на самодейността „ Календар на община Смолян “. С  наслада може да обобщим, че тази година тя протече най-успешно и се събраха най-вече пари. Семейството на Александър Сираков от Смолян ще получи сумата от 18 130 лева Надяваме се, че тя ще е задоволителна за закупуването на устройството за нанагорнище на стълби, което е толкоз значимо,  с цел да може Александър да има по-пълноценен живот. Благодарим на всеки от вас, който си закупи календара, благодарим на всички хора, чиито фотоси го направиха толкоз издирван и харесван. Адмирации към всички учебни заведения, компании и цехове, които го закупиха като подарък за служащите си или в които самите хора се проведоха и го закупиха за себе си “, споделят от локалната администрация.

 

 



 

 

„ За четвърта поредна година тази самодейност ни дава вяра, че в колкото и сложни времена да живеем, положителното и съпричастността могат да случват чудеса! “ – споделят от общината.

От управата благодарят също на притежателите на търговски обекти, които помогнаха в разпространяването на календара. Те напомнят, че акцията е напълно благотворителна и никой от тях не е спечелил стотинка от разпространяването и продажбата му.

На всяка страница от календара има QR код, посредством който се задейства родопска ария при сканиране с телефон. Цената му беше 8 лв..   

 

 



 

 

 

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР