Два златни и два сребърни медала извоюва възпитаникът на Университета

...
Два златни и два сребърни медала извоюва възпитаникът на Университета
Коментари Харесай

Възпитаник на УХТ грабна 2 златни и 2 сребърни медала от състезание за вино в САЩ

Два златни и два сребърни медала извоюва възпитаникът на Университета по хранителни технологии Петър Кирилов в най-голямата конкуренция за американски виновност „ San Francisco Chronicle Wine Competition “.

Двоен златен орден му е присъден в категория Совиньон Блан. Със златен орден е отличен и негов артикул, годишна продукция 2018, в категория за Каберне Совиньон.

Единият сребърен орден Кирилов получава за вино, създадено през 2019 година в категория Каберне Совиньон, а вторият за вино от Pinot Noir в категория изсъхнало розе, виното също е от предходната година.

В влиятелното съревнование са мерили сили 5816 виновност от 1000 винарни в Съединени американски щати. Българинът показва 4 проби и всички са оценени високо от способеното жури и отличени.

Петър Кирилов е от Тополовград, в УХТ-Пловдив учи „ Технология на виното и високоалкохолните питиета “. Признателен е на преподавателите си във висшето учебно заведение за отличната професионална подготовка и е убеден, че новата магистърска стратегия, в която образованието ще се организира под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV), ще даде още по-големи благоприятни условия за професионална реализация.

Когато става на 25 години, Петър кандидатства за „ зелена карта ” в Съединени американски щати и я печели. През 2005 година имигрира в Съединени американски щати, където живее със фамилията си и работи в Северна Калифорния.

След идването сив Америка, стартира като технолог в иновационна компания за обработка и произвеждане на виновност – „ Vinovation “, Inc., която се занимава с деалкохолизиране и понижаване на летливата киселинност на виновността посредством потребление на технологията на противоположна осмоза.

Кирилов споделя, че в оня миг в никакъв случай не го е напускала мисълта да сътвори нещо свое и непрекъснато търси пътища да реализира желанието си.

„ Идеята се роди непринудено и беше предизвикана от интереса ми kъм сорта Каберне Совиньон, идващо от лозов масив в планинския район Mt. Veeder на известната Napa Valley. Исках да основа дребни партиди висококачествено вино, с което да покажа своята еднаквост “, споделя майсторът.

Българското вино, което се основава зад океана, печели непрекъснато медали и оценки. По този мотив Кирилов споделя, че положителните резултати идват, когато човек дава 100% от себе си, учи непрекъснато и търси способи да се самоусъвършенства в специалността.

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР