Пхенян ще предприеме твърди и решителни стъпки в защита на

...
Пхенян ще предприеме твърди и решителни стъпки в защита на
Коментари Харесай

Пхенян обвини Вашингтон в политизиране на въпроса с човешките права

Пхенян ще предприеме твърди и решителни стъпки в отбрана на своята цялост и сигурност в отговор на Вашингтон, който съгласно КНДР употребява правата на индивида като инструмент за интервенция и демонстрация на враждебно държание по отношение на Северна Корея, разгласи севернокорейската държвана новинарска организация КЦТА, представена от Ройтерс.

КЦТА разгласява изказване по този мотив на представител на външното министерство в Пхенян.

Говорителят е имал поради специфичната пратеничка на Съединени американски щати по правата на индивида за Северна Корея Джули Търнър. Тя посети столиците на Южна Корея - Сеул, и на Япония - Токио, през февруари, с цел да разиска въпроси, свързани с КНДР, напомня Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че в годишен отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати, оповестен тази седмица, се разказва " значителен проблем с човешките права в Северна Корея ". В него се загатват достоверни информации за " случайни или противозаконни убийства, в това число и за убийства без правосъден развой ", за хора в неопределеност по принуда; за изтезания или грубо, безчовечно и унизително отношение към жители от страна на управляващите ".

Северна Корея подлага на критика Съединени американски щати и във връзка американския апел към Пхенян да приключи изстрелването на ракети, което съгласно Вашингтон е нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации. В тази връзка КЦТА показва ракетно тестване на Южна Корея от този месец.

" Продължаваме нашите задачи по проект за разширение на галактическото си разузнаване, с цел да подсигуряваме сигурността на страната си ", се споделя в известието на КЦТА, в което се цитира представител на държавната работа за галактическо развиване.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР