Съпругата на загиналия пилот Димитрина Попова иска прокуратурата да провери

...
Съпругата на загиналия пилот Димитрина Попова иска прокуратурата да провери
Коментари Харесай

Съпругата на загиналия пилот Валентин Терзиев обвини ВВС

Съпругата на починалия водач Димитрина Попова желае прокуратурата да ревизира всички документи, заповеди и записи свързани с учението, при което почина брачният партньор ѝ, Валентин Терзиев, заяви Българска национална телевизия.

Съпругата на починалия предходната година водач полковник Валентин Терзиев счита, че прокуратурата би трябвало да притегли още четирима висши военни от управлението на Военновъздушни сили като обвинени за гибелта му. Тя съобщи, че лицата, виновни и отговорни за случилото се, са повече от едно. Изявлението ѝ идва дни откакто Военноокръжната прокуратура в София повдигна обвиняване на полковник Методи Орлов от авиобаза „ Граф Игнатиево “, заемал длъжността на заместник-командир по летателната подготовка. Тя уточни имената на полковник Юрий Луканов, който в документите, съгласно нея се води като назначен в учението с категорично упоменати „ високи отговорности “ и е участвал в контролния пункт при рухването на самолета.

Според Димитрина Попова различен директно виновен е и бригаден военачалник Петьо Мирчев – заместник-командващ на Военновъздушни сили. Той е бил заместител началник на учението. Обвинения на вдовицата има и към командира на авиобазата в Граф Игнатиево бригаден военачалник Русев, който е трябвало да приготвя летците за учението в самата база. Обвиненията са ориентирани и към самия пълководец на Военновъздушни сили военачалник – майор Димитър Петров, който е бил началник на цялото обучение съгласно Съпругата на починалия водач.

От Министерството на защитата споделиха за Българска национална телевизия, че обвинявания може да повдига единствено прокуратурата. Всички обстоятелства и условия по случая, които са обществено налични, са на уеб страницата на военното министерство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР