Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов изрази загриженост спрямо заявката

...
Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов изрази загриженост спрямо заявката
Коментари Харесай

Христо Иванов: Да не затваряме прибързано прозореца на втория мандат

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов изрази угриженост по отношение на поръчката на “Продължаваме смяната ” да изтеглят предлагането си за кабинет на малцинството, в случай че се одобряват измененията в Изборния кодекс.

Според него останалите други възможности са прекомерно неприятни, с цел да се затваря преждевременно прозореца за реализация на ръководство с втория мандат. “Нашият апел към сътрудниците от Политическа партия е да продължим да разсъждаваме по тази тематика. Има смисъл да се поеме риска с държавно управление на малцинството с програмен темперамент ”, съобщи Иванов в изказване от коридорите на Народното събрание. 

Иванов акцентира, че хартиеното болшинство сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия унищожава политическия климат и опцията за разговор, който Демократична България е потърсила с предлагането за основаване на краткотрайна парламентарна комисия за измененията в ИК. “Корнелия Нинова излезе на парламентарната естрада и зададе три въпроса, само че не потърси отговори. “Тези отговори можеха да бъдат дадени точно в тази комисия, тъй че да убедим хората, че вършим нещо вярно, а не просто едно болшинство да постанова своята воля ”, сподели още Иванов.

На въпрос за локалните избори и предлагането за общ претендент за кмет на София сред “Демократична България ”, “Продължаваме смяната ” и “Спаси София ” Иванов отговори, че на този начален стадий не са обсъждани съответни имена. Председателят на “Да, България ” посочи, че преди този момент е нужно да се откри точната формула за обединяване, а не да се всяват интриги с медийни бомби.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР