Съобщенията, идващи от Съединените щати, че Русия уж е поискала

...
Съобщенията, идващи от Съединените щати, че Русия уж е поискала
Коментари Харесай

Пекин нарече фалшиви съобщенията, че Русия е поискала военна помощ от Китай

Съобщенията, идващи от Съединените щати, че Русия сякаш е поискала военна помощ от Китай за специфичната си интервенция в Украйна, са дезинформация. Това заяви в понеделник на брифинг представителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан, представен от.

" Съответните известия, популяризирани от американска страна, са подправена информация ", сподели дипломатът.

Руската организация напомня медийни изявления за притеснителна информация, пристигнала от американски източници, че. В същото време източниците на издания като CNN и FT отхвърлиха да влязат в детайлности защо военно съоръжение може да се приказва.

Напоследък Съединени американски щати непрестанно съзнателно популяризират дезинформация във връзка с Китай в подтекста на украинския въпрос, означи Джао Лиджиан. Той посочи, че позицията на Китай по украинския въпрос е поредна и ясна. Китай постоянно е играл градивна роля в процеса за определяне на мир и прогрес на договарянията, акцентира представителят.

" В момента е неотложно всички страни да проявят въздържаност, да оказват помощ за усмиряване на обстановката, вместо да наливат масло в огъня, и да насърчат дипломатическото споразумяване на въпроса, а не ескалация на напрежението ", заключи Джао Лиджиан.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан ще беседва в Рим в понеделник, 14 март, с Ян Цзечъ, най-високопоставения представител на Китайската комунистическа партия, отговарящ за външната политика, експерт по Съединени американски щати.

Преди да напусне Вашингтон в неделя, Съливан предизвести Китай да не се пробва да " избавя " Русия, като оказва помощ на Москва да заобиколи глобите, които Съединени американски щати и техните съдружници постановиха на президента Владимир Путин, на негови доближени и на съветски компании и банки, заяви FT.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР