Санкционираният по глобалния закон Магнитски депутат от ДПС Делян Пеевски

...
Санкционираният по глобалния закон Магнитски депутат от ДПС Делян Пеевски
Коментари Харесай

Пеевски не е доволен от модела на работа на Асен Василев

Санкционираният по световния закон " Магнитски " народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски подлага на критика финансовия министър Асен Василев и го упрекна, че в Народното събрание приказва едно, а отвън него прави друго.

В позиция, публикувана от пресцентъра на Движение за права и свободи, националният представител показва " неразбиране " от последните дейности на Василев по отношение на да се върне Данък добавена стойност за ресторантьорския бизнес от 9% на нормалните 20%.

" В последните дни буди неразбиране фактът, че финансовият министър Асен Василев е градивен в диалозите, водени в Народното събрание и по телефона, само че напускайки постройката на Парламента, като че ли освободен от отговорност към дадената дума и джентълменското съглашение, изрaзява назад мнение пред медиите ", споделя Пеевски.

Той твърди, че тематиката за данъчната ставка е била разисквана в Народното събрание по време на диалог, в който са взели участие и представителите на ГЕРБ Бойко Борисов и Делян Добрев. В него некоалиционните сътрудници са се споразумяли за запазването на данъчната ставка от 9% за ресторантьорите. Пеевски самичък интерпетира това решение като акцентира, че като политици " сме длъжни да следваме дневният ред на обществото и със всички свои решения за работим за богатството и ползите на хората ".

Впоследстиве обаче финансовият министър нарушил сделката и в изявление пред bTV оповестил, че данъкът ще се върне на нормалните 20%, какъвто беше преди пандемията от COVID-19. Пеевски и партията му обаче са срещу това и няма да поддържат предлагането в пленарната зала.

Санкционираният за корупция народен представител насочва и препоръки към финансовия министър, като му споделя да " премисли модела си на взаимоотношение с Народното събрание, изключително в навечерието на приемането на най-важния за него Закон за държавния бюджет ".

" Защото нито той, нито цялото ни общество се нуждае от една изкуствено провокирана дестабилизация ", споделя Пеевски.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР