Надявам се, че това, което се чу предизборно, няма да

...
Надявам се, че това, което се чу предизборно, няма да
Коментари Харесай

Мицотакис за Северна Македония: Надявам се, че това, което се чу предизборно, няма да се чуе следизборно

Надявам се, че това, което се чу предизборно, няма да се чуе следизборно, съобщи гръцкият министър председател Киракос Мицотакис пред телевизия „ Алфа “ в коментар за безапелационната победа на ВМРО-ДПМНЕ на парламентарните и президентски избори в Северна Македония, които се създадоха на 8 май.

„ Следя с безпокойствие някои от изказванията на представители на ВМРО-ДПМНЕ и ще изчакам формалната позиция на претендента за министър председател, с цел да видя по какъв начин ще спомене наименованието на страната си. Лично аз не бях склонен с Преспанския контракт. Приех обаче съглашението в границите на приемствеността в страната и признах, че макар несъгласието си съм задължен да го уважавам Искам да се надявам, че това, което се чу предизборно, няма да се чуе и следизборно. Ако това се случи, ще имаме проблеми “, съобщи Мицотакис.

По време на избирателен спор победителката на президентските избори Гордана Силяновска съобщи, че няма да „ смъква табелите пред институциите ”, само че и изрично няма да употребява конституционното име на страната Северна Македония. „ Няма да употребявам „ Северна ”, ще забележим последствията ”, съобщи Силяновска.

В четвъртък външният министър на Гърция Йоргос Герапетритис сподели, че се надява да няма смяна във външната политика на Скопие. „ Необходимо е тъкмо използване на Преспанския контракт “, сподели външният министър и добави, че европейският път на Северна Македония минава през спазването на постигнатото през 2018 година съглашение, по силата на което страната промени името си от " Република Македония " на " Република Северна Македония ", отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР