Санкциите, наложени от западните страни в отговор на нахлуването на

...
Санкциите, наложени от западните страни в отговор на нахлуването на
Коментари Харесай

Санкциите на Запада рязко са свили руския внос

Санкциите, наложени от западните страни в отговор на нахлуването на Москва в Украйна, са понижили съветския импорт, съгласно данни на немски мозъчен концерн, оповестява " Файненшъл таймс ".

Официалната статистическа организация на Русия не е разгласила от няколко месеца данни за вноса, само че проследявайки данните за търговията на 57 страни, Институтът за международна стопанска система в Кил пресметна, че през юни, юли и август вносът на артикули в Русия е бил с 24% по-нисък по отношение на същия интервал година по-рано. Това подхожда на месечен дефицит на импорт от 4,5 милиарда $.

Германският стопански институт също по този начин означи, че Китай е поел от Европейски Съюз ролята на главен търговски сътрудник на Русия. Износът на Европейски Съюз за Русия е намалял с цели 43% през лятото, до момента в който износът на артикули от Китай за Русия се е повишил с 23%. Увеличението на износа от Китай за Русия обаче е изгубило подтик през септември.

" Тъй като износът на Китай не е задоволителен, с цел да компенсира спада в търговията на Русия с Европейски Съюз, напъните на Русия да размени намаляващия импорт от Европа се оказват все по-трудни. Санкциите, наложени от западния алианс, явно удрят мощно съветската стопанска система и доста лимитират опциите за ползване на популацията ", сподели Винсент Стамер шефът на екипа, изготвил разбора.

Институтът Кил заяви още, че както износът, по този начин и вносът на съветски артикули са се свили през октомври, спадайки надлежно с годишен ритъм от 2,6% и с 0,4%.

Институтът, който наблюдава корабните товари, заяви, че разтоварени в съветското пристанище Санкт Петербург товари, бившето най-голямо контейнерно пристанище в Русия, са достигнали през октомври по-малко от 10 % от размерите от миналата година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР