Самозапалили се въглища в румънска баржа, закотвена в средата на

...
Самозапалили се въглища в румънска баржа, закотвена в средата на
Коментари Харесай

Димяща румънска баржа замърси въздуха в Русе

Самозапалили се въглища в румънска баржа, закотвена в средата на река Дунав, са причина за тежкото задимяване на Русе . Инцидентът е станал в ранните часове на вторник, 19 юли, осведоми БНР.

Министърът на екологията в оставка Борислав Сандов беседва с румънските управляващи за преместването на съда .

Градът, прочут с екологичните си придвижвания, осъмна рано тази заран димящ и с остра задушлива миризма. Оказа се, че повода за мръсния въздух в Русе през днешния ден е румънска баржа, която е превозвала въглища от Констанца към Белград. Заради високите температури товарът се е самозапалил и екипажът е закотвил плавателния съд в средата на Дунава , до момента в който изчаква огнеборци.

Заради промяна на посоката напразно, димът от горенето аргументи на русенци следващо замърсяване на въздуха, което обаче не е надвишило пределно допустимите правила. По думите на шефа на Регионалната екоинспекция инж. Цонка Христова тлеенето е почнало от четвъртък, само че не са взети ограничения.

" И до момента, доколкото разбирам, няма взети съответни ограничения. Разбрахме, че има някакво гасене от пожарната в Гюргево . Определено тази баржа би трябвало да бъде изтеглена на място, където да не замърсява обитаемоте места , тъй като и от нашата страна, и от страна на Гюргево допускам, го имат същия проблем. Днес към този момент не е единствено този проблем. Отсреща отново горят стърнища, тъй че през днешния ден отново градът ще бъде в пушек ", изясни Христова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР