Завърши аварийният ремонт на фуги на Дунав мост при Русе,

...
Завърши аварийният ремонт на фуги на Дунав мост при Русе,
Коментари Харесай

Завърши аварийният ремонт на Дунав мост-Русе

Завърши спешният ремонт на фуги на Дунав мост при Русе, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Движението в сектора е възобновено и се реализира без ограничавания. Фирмата-изпълнител работи завърши плануваните действия в 20-метровия сектор по-рано от плануваното.

Припомняме, че спешният ремонт на фуга на оборудването стартира преди към 10 дни и трябваше да приключи по график до 31 май. За осъществяването му беше лимитирано прекосяването в 20-метров сектор от моста. Дейностите се изпълняваха поетапно в двете ленти без да се стопира изцяло трафикът.

Същевременно на работна среща в Русе, проведена от регионалния шеф Драгомир Драганов, бе разисквана организацията на бъдещите ремонтни действия на оборудването.

На нея стана ясно, че главният ремонт на Дунав мост при Русе би трябвало да стартира колкото се може по-скоро, защото оборудването е в недобро положение и не трябва да се отсрочва повече.

На срещата изпълнителят на обекта акцентира, че има подготвеност да стартира работата на обекта и ремонтните действия ще се правят без прекъсване на придвижването, като трафикът ще се контролира със светофар. Ще се работи всекидневно по 10-12 часа дневно, през светлата част от денонощието, защото габаритът и височината на оборудването не разрешава безвредна работа през нощта. Все отново, в случай че осъществяването на някои​ строителни действия постанова цялостно прекъсване на трафика, то ограничаването ще се вкарва през нощта, с цел да не се затруднява пътуването.

Работният развой ще се провежда и прави по този начин, че транспортните средства да минават в двете посоки в платното, в което не се извършват строителни работи. За всяка смяна в организацията на придвижване жителите ще бъдат уведомявани навреме, с цел да могат да възнамеряват пътуването си.

Председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев уточни, че се прави разбор на трафика, за да се вземе оптимално решение за началото на строителните работи и готовността те да стартират през юли.

Програмата на АПИ планува главен ремонт на Дунав мост. От въвеждането на оборудването в употреба - преди 70 години, до момента подобен не е осъществяван. Преди повече от 22 години е правено подсилване на фугите, а през 2011 година е сменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Техническият план за ремонт на оборудването планува цялостна замяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничаващи системи, маркировка и други

Изпълнител на главния ремонт на Дунав мост е ДЗЗД " Дунав мост ". Стойността му е 44 877 228,68 лева с Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване на строителните работи по контракт е 730 дни. Строителният контрол ще реализира ДЗЗД " Дунав мост-ПИИ-Строл ". Стойността на техния контракт е 848 400 лева с Данък добавена стойност и следва подписването му.

В срещата участваха ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Йордан Вълчев и инж. Венцислав Атанасов, член на УС на АПИ, кметът на Община Русе Пенчо Милков, заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков, началникът на кабинета на министъра на районното развиване и благоустройството Кирил Габеров, представители на Министерство на вътрешните работи от пътна и гранична полиция, на фирмата-изпълнител на ремонта и на строителния контрол и др.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР