Само за седмица с COVID-19 в Сливен са диагностицирани 42

...
Само за седмица с COVID-19 в Сливен са диагностицирани 42
Коментари Харесай

Увеличават се заразените учители и ученици с COVID-19 в Сливенско |

Само за седмица с COVID-19 в Сливен са диагностицирани 42 деца и младежи на ученическа възраст и седем учители. Щабът приканва родителите да не пускат децата си на учебно заведение при демонстрация на признаци, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заболеваемостта в региона доближи 445.5 на 100 000 души в региона, оповестиха от Областния спешен щаб, където през днешния ден е имало изключително съвещание дружно с Регионална здравна ревизия, Регионално ръководство на образованието, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, Регионална дирекция " Социално подкрепяне " и представители на общините.

Ако заболеваемостта в региона надвиши 500 души на 100 000 души население, ще бъдат въведени спомагателни противоепидемични ограничения.

Началникът на РУО Боян Аксаков е съобщил, че стартира осведомителна акция измежду педагогическия и непедагогическия личен състав за изгодата от имунизациите. По данни от учебните заведения, имунизирани са едвам 32 % от учителите в региона.

Сливенска област е на едно от първите места в България по заболеваемост и изостава във връзка с имунизациите, е декларирала шефът на РЗИ доктор Петя Балулова.

През миналата седмица са регистрирани 483 нови заболели или с 46.4 % повече спрямо предходния интервал. Сред новодиагностицираните има здравна сестра и санитар. За съпоставяне, към 5 октомври 2020 година новите заболели в Сливенска област са били 32-ма души.

Общо 913 дози ваксини са приложени за седмица в региона. От началото на акцията до момента са сложени 50 634 дози, като 26 629 души са със приключен имунизационен статус.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР