Само преди 2 дни стана ясно, че половината от българчетата

...
Само преди 2 дни стана ясно, че половината от българчетата
Коментари Харесай

Експерт: Над 80% от българите живеят в бедност


Само преди 2 дни стана ясно, че половината от българчетата на възраст до 18 година живеят в риск от беднотия. А съгласно специалисти в беднотия живеят цели 80% от хората в страната. Това излиза наяве от няколко изявления на финансовия специалист Мика Зайкова.

„ Бедните хора през 2014 година в България са били 33 %, през 2015 година този % към този момент е 34,8. И това не става дума единствено за децата. А през 2016 година, когато е последното проучване, към този момент са 40,4 %. Представяте ли си какво се случва?! Това значи, че неравенството и бедността в България се усилват. Нито държавното управление, нито страната може да спре това неравноправие “, уточни Мика Зайкова в ефир на БИТ.

Според проучване на Тренд българите като цяло са оптимисти за бъдещето и развиването на страната.  На този декор излезе и проучването съгласно, което 80 % от българите живеят на прага на бедността. 

Това разяснява и пред радио Фокус г-жа Мика Зайкова във връзка предлагането на синдикатите минималната заплата да не се полза с налог за понижаване на данъчните ставки за учебници и медикаменти. По думите й едвам 5% от българите са с положителни приходи.

Експертът пресмята, че към 40-50 лв. ще остават в джоба на всеки с най-малък приход, в случай че данъкът за него отпадне, като по този начин потреблението може да нарасне.

„ 50-те лв. не наподобяват доста пари, само че в случай че ги вземете в годишен прорез това въпреки всичко са близо 600 лв.. Да облечеш, да обуеш и да изпратиш едно дете на учебно заведение, съгласно изчисленията за тази образователна година, е сред 300 – 400 лв. в най-скромен аспект. Тези две ограничения имат за цел две неща – да покачат чистия приход на жителите. Важното е, че България върви напред и има растеж от 3,6%, а моторът на този растеж е потреблението “, обрисува мнението си за адекватността на приходите у нас Мика Зайкова.

Според нея потреблението може да е мотор, само че не основава капацитет в стопанската система и не разкрива нови работни места. В същото време страната ни има потребност от усъвършенстване както на бизнес климата, по този начин и от промени в правосъдната система./ trafficnews.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР