Само на 48 година почина емблематично лице на антиваксърите -

...
Само на 48 година почина емблематично лице на антиваксърите -
Коментари Харесай

Само на 48 години почина лекарят Владимир Зеленко

Само на 48 година умря емблематично лице на антиваксърите - Владимир Зеленко.

Самоопределящ се като „ елементарен селски доктор “, той завоюва националното внимание през 2020 година, когато Белият дом по времето на Тръмп обърна внимание на режима му с хидроксихлорохин.

Владимир Зеленко, лекарят от православния анклав покрай Ню Йорк, който стана прочут при започване на пандемията с рекламирането на непроверен лекарствен коктейл, умря от рак на белите дробове 48 години, оповестиха медиите в Съединени американски щати.

Фондацията, която Зеленко започва, с цел да развие теориите си, откакто той напусна фамилната си здравна процедура, разгласи гибелта му в четвъртък, заявявайки, че ще приема дарения, с цел да продължи работата си, която включва опълчване на имунизациите.

Владимир Зеленко, самоопределящ се като „ елементарен селски доктор “ от северната част на щата Ню Йорк, който стана прочут в първите дни на пандемията с противоречивото му лекуване на вируса завоюва поддръжката на Белия дом, умря в четвъртък в Далас. Той беше на единствено 48 години.

Забраняван от време на време от главните обществени медийни платформи поради поощряване на дезинформация, Зеленко остава икона за придвижването срещу имунизирането и доста от неговите поддръжници. Той се причислява към някои от тях в анти-vaxx известия и псевдонаучни изследвания, твърдящи, че милиони хора са умрели от ваксини. Много от тях разгласиха жалейки към него, когато новината за гибелта му се разпростран.

Зеленко, който се назовава Зев, е роден в Киев, Украйна, през 1973 година и се реалокира в Съединените щати със фамилията си четири години по-късно, съгласно некролог, оповестен от неговата здравна компания. Той приключва университета Хофстра и по-късно получава здравна степен в университета в Бъфало, преди да започне практика в Монро, Ню Йорк.

Съпругата му Ринат Зеленко сподели, че той е умрял от рак на белия дроб в болница, където е бил на лекуване. 

В рамките на седмици той стигна до " изобретение ", което настояваше, че е дейно лекарство: коктейл от три медикаменти от антималарийното лекарство хидроксихлорохин, антибиотика азитромицин и цинков сулфат.

Той не беше първият доктор, който разпространява хидроксихлорохина. Но той стартира да притегля национално внимание на 21 март - два дни откакто президентът Доналд Дж. Тръмп за първи път загатна лекарството на брифинг за пресата - когато доктор Зеленко разгласява видеоклип в YouTube и Фейсбук, в който твърди, че има 100% триумф с лекуването.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР