Само един затворник в момента е с . Това е

...
Само един затворник в момента е с . Това е
Коментари Харесай

Николай Проданов: Само един затворник в момента е с COVID-19

Само един пандизчия сега е с. Това е човек без признаци. Софийска градска прокуратура е прекъснала осъществяването на неговото наказване за период от 14 дни и той в действителност си е у дома сега. Това съобщи пред БГНЕС зам.-министърът на правораздаването.
Той уточни, че все още има 6385 лишени от независимост, плюс 949 арестувани лица в арестите. Данните за тези с позитивен тест за COVID-19 са от началото на рецесията, почнала на 13 март до 30 октомври 2020 година Първият случай на позитивен с COVID-19 в пандизите е от средата на юни.
 Николай Проданов: Италианската спекулация няма общо с уволнението ми от ВТУ Николай Проданов: " Италианската спекулация " няма общо с уволнението ми от ВТУ
„ В моята заповед за уволняване нищо не написа за италианците ”, съобщи в ефира на bTV Николай Проданов, учител във ВТУ и з...
„ Общо 8 лица лишени от независимост и арестувани под стража са били с позитивен тест. От тях все още има един единствен деен случай. Това е един лишен от независимост от пандиза в София. Във връзка с този позитивен тест Софийска градска прокуратура е прекъснала осъществяването на неговото наказване за период от 14 дни и той си е у дома сега ”, сподели зам.-министърът. Това е човек с позитивен тест без признаци.
Николай Проданов акцентира, че не става дума за изключение и напомни, че в и Закона за осъществяване на наказванията са написани всички случаи, при които пандизчиите могат да излязат от местата за отнемане от независимост. „ Прокуратурата има право при избрани случаи да прекъсва осъществяването на наказването ”, изясни зам.-министърът. Той добави, че след тези 14 дни ще му се направи нов тест и в случай че е с негативен, продължава да си излежава присъдата. " Тези 14 дни няма да му бъдат сметнати в границите на присъдата ", сподели още Проданов.
Заместник-министърът на правораздаването дефинира като „ доста навременна ” тяхната реакция във връзка с ограниченията в системата и още преди оповестяването на изключителното състояние с негова заповед са разпоредени избрани ограничения. Според него те са изиграли своята роля в първичния миг. „ След това бяха взети и малко по-крайни ограничения, имам поради прекъсване на свижданията на лишените от независимост, прекъсване на полагащите им се отпуски, прекъсване на тези, които излизаха на работа всекидневно. Тоест напролет бяха възприети някои много съществени ограничения от наша страна, което беше и главната причина доникъде на юни в затворническата система да няма нито един установен случай както измежду лишените от независимост и арестуваните, по този начин и измежду чиновниците ”, сподели зам.-министърът. Той счита, че обществената изолираност, която по принцип е част от осъществяването на наказването е оня главен фактор, който и досега обуславя събитието, че доста малко лишени от независимост и арестувани има с позитивни проби.
Картината при чиновниците на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията ” е малко по-различна. Според данните от началото на рецесията до 30 октомври е имало с позитивни проби общо 68 души, все още дейни случаи са 34. От Главна дирекция „ Охрана ” за този интервал общо има 25 чиновници с позитивни проби, все още има 14 дейни случая.
 Зам.-правосъдният министър Николай Проданов е уволнен като учител във ВТУ Зам.-правосъдният министър Николай Проданов е уволнен като учител във ВТУ
Преподавателят по история на правото Николай Проданов е уволнен от Великотърновския университет " Св. Св Кирил и Методий " със заповед за...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР