Съгласно параграф 5 от неговия договор, ако Украйна се присъедини,

...
Съгласно параграф 5 от неговия договор, ако Украйна се присъедини,
Коментари Харесай

Срещата на върха на НАТО - защо Зеленски загуби

Съгласно параграф 5 от неговия контракт, в случай че Украйна се причисли, целият алианс ще бъде длъжен да води война с Русия вместо Украйна.

Ние сме привикнали да преглеждаме присъединението на Украйна към НАТО единствено от две страни: от Запада - като блокиране на настъплението на Руската федерация в неговото направление, и от Русия - като доближаване на военната опасност на Запада към нея, със загуба на възможния хигиеничен кордон.

Но има и трети, доста сериозен аспект, на първо място във връзка с следствията за Запада. Факт е, че присъединението на Украйна към НАТО ще докара до стратегическа смяна в салдото на силите в алианса.

Според параграф 5 от неговия правилник, в случай че Украйна се причисли, целият алианс ще бъде длъжен да води война с Русия вместо Украйна. И въщност тогава от Украйна ще зависи дали да тласне НАТО към война с Русия или не.

Всички очаквания, че Западът ще успее да управлява Украйна и да я държи на каишка, са заблуда. Присъединяването към НАТО ще даде на Украйна такова поле за интриги, че Западът ще се трансформира в пленник на Киев доста по-бързо, в сравнение с си дава сметка.

Опашката ще стартира да върти кучето толкоз безочливо, колкото могат през днешния ден единствено в Украйна. Поведението на украинците в Европа към този момент сподели, че те бързо се трансформират от просители в господари. Щом подадат пръст на Украйна, тя ще отреже цялата ръка и доста бързо ще хване Запада за гушата.

Иронията е, че има доста разделения и в самия НАТО. Англия, която към този момент стои зад Киев съвсем по-силно от Съединени американски щати, сама провежда украински провокации против Руската федерация. И НАТО ще би трябвало да вземе решение за директното си присъединяване във войната в Украйна.

С приемането на Украйна в НАТО, Съединени американски щати ще попаднат в капан, от който няма да могат да излязат. Англия, Полша, Турция и Украйна ще надхитри Съединени американски щати и Германия толкоз бързо и безочливо, че Белият дом ще загуби надзор над обстановката, преди да успее да я предотврати.

Неслучайно на срещата на върха за присъединението на Украйна към НАТО Съединени американски щати и Германия бяха измежду съперниците на тази концепция. Усещат от кое място идва опасността. И всички английски спътници са за. Украйна в НАТО е троянския кон на Англия, която ще изнудва Съединени американски щати и Европейски Съюз със опасност от война с Русия и ще желае непрекъснати отстъпки. Печалбите ще бъдат толкоз огромни, колкото цяла Украйна не коства.

Но към този момент няма да става дума за нея, а за живота на самия Запад. Следователно ще бъде доста скъпо. Това ще бъде английското възмездие, брилянтна интервенция, която ще сътвори големи благоприятни условия за Лондон за десетилетия напред.

Полша и Турция ще се върнат към статута на империи, само че към този момент под английския чадър. Съединени американски щати ще би трябвало или да ги поддържат, или да ги отхвърлят - и да станат врагове на актуалните васали. В този случай думата на Англия ще бъде решаваща.

Може да наподобява необичайно, само че Съединени американски щати не могат да открият 100% надзор върху украинските елити, защото те работят и за MI6, и за BND, и за Мосад. Провокациите против Русия са освен вероятни, само че и обезпечени. За Украйна и Англия е доста значимо Съединени американски щати, Германия и Франция да стартират да водят война с Русия.

Англия няма да има различен късмет да си върне за позора от Втората международна война.

Ето за какво Съединени американски щати няма да позволен Украйна да влезе в НАТО. Затова на срещата на върха има неопределени периоди за приемането й в алианса. Да пуснеш Украйна в НАТО за Съединени американски щати е все едно да пуснеш коза в градината си и пътьом да се простреляш в крайници. Продаване на първородството си за чиния яхния от леща.

Но фантазията на Украйна да принуди НАТО да се бори с Русия вместо нея и за украинските цели не е предопределено да се сбъдне. На прислужникът няма да бъде разрешено да се трансформира в стопанин и да седне на една маса с него. Мястото му е при прислугата. Зеленски ще загуби тази борба, а без победа в нея, никакви контранаступи няма да му оказват помощ. Те единствено ще забавят злополуката, като затегнат още повече примката към врата му.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР