Съгласно международните стандарти разследването за падналия хеликоптер край село Гърмен

...
Съгласно международните стандарти разследването за падналия хеликоптер край село Гърмен
Коментари Харесай

Властите работят по три версии за инцидента с падналия хеликоптер край Гърмен

Съгласно интернационалните стандарти следствието за падналия хеликоптер край село Гърмен може да продължи до една година и при нужда да бъде удължено. Това съобщи шефът на " Национален ръб за следствие на катастрофи в превоза " Христо Христов в изявление за bTV във връзка

Властите работят по три аргументи за злополуката. По думите на Христов, най-вероятната е краткотрайна загуба на ориентировката по отношение на влошени метеорологични условия като да вземем за пример гъста димка, мъгла или ниска облачност. Другите две хипотези, които проверяващите ще ревизират, са механически отвод на мотор или на системите за ръководство, както и утежняване на здравослвоното положение на водача след излитането.

В петък хеликоптерът марка " Робинсон Р44 " изчезна край село Гърмен и след близо 8 часа търсене беше открит със починалия в него водач. Летателният уред е летял в посока Цалапица, само че по незнайни към този миг аргументи е паднал в дере, а мястото е непроходимо.

Христов съобщи, че следва екипите да отидат на мястото на случая и да извършат цялостен оглед, с цел да имат повече информация към него.

По-рано bTV заяви, че става въпрос за частна селскостопанска машина, наета от Югозападното държавно дружество (ЮЗДП), с цел да пръска горите в региона на стопанствата в Сатовча и Гърмен.

Хеликоптерът е благосъстоятелност на варненска компания, която се занимава с авиационни услуги в страната и чужбина. В началото на юли техен хеликоптер " Робинсон Р44 " прелетя на къмпинг " Градина " като част от промоционална акция на развлекателно събитие. Плажуващите там се оплакаха, че летателният уред летни рисково ниско и замърсява плажа с рекламни материали.

Това не е и първият драматичен случай с летателно средство на тази компания. През март водач на дребен аероплан " Extra 200 " почина при злополука малко след политане от летище " Лесново " край Елин Пелин.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР