Съедините щати и Китай постигнаха 90-дневно прекратяване на огъня в

...
Съедините щати и Китай постигнаха 90-дневно прекратяване на огъня в
Коментари Харесай

САЩ и Китай прекратяват огъня в търговския си конфликт

Съедините щати и Китай реализираха 90-дневно преустановяване на огъня в комерсиалния си спор, който раздруса финансовите пазари и заплаши растежа на международната стопанска система, оповестиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Договореността беше реализирана на вчерашната работна вечеря на президентите Доналд Тръмп и Си Цзинпин и техни съветници в Буенос Айрес, след срещата на върха на Г-20.

Тръмп се съгласи да не покачва от 1 януари митата върху китайски артикули за 200 милиарда $ от 10 на 25 %. Китай се съгласи да закупи към момента не контрактувано, само че доста количество аграрни и промишлени артикули, енергоносители и други артикули от Съединени американски щати, с цел да се редуцира големия търговски дисбаланс сред двете страни, се споделя в известие на Белия дом, разяснява Българска телеграфна агенция.

Примирието, реализирано след траялата повече от два часа среща, ще трае 90 дни и в случай че през този интервал Вашингтон и Пекин не съумеят да реализират съглашение по структурните промени в комерсиалните си връзки, митата върху китайските артикули ще скочат от 10 на 25 %, посочи Белият дом.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР