Съединените щати ще възобновят приема на бежанци от 11 държави

...
Съединените щати ще възобновят приема на бежанци от 11 държави
Коментари Харесай

САЩ отново ще приемат бежанци от 11 високорискови държави

Съединените щати ще възобновят приема на бежанци от 11 страни най-вече от Близкия изток и Африка, които бяха избрани като високорискови, само че с спомагателни инспекции, предадоха осведомителните организации.

Официални представители увериха, че националността няма да бъде причина за отвод, само че искащите ще бъдат подлагани на спомагателни инспекции.

Департаментът за вътрешна сигурност е приключил 90-дневен развой на преразглеждане на програмата за банкет на бежанци в Съединени американски щати след съвещания с други ведомства и служби. Целта е била да се изключи риск от навлизане в Съединени американски щати на лица от 11 страни, които заплашват сигурността и благосъстоянието на страната.

Департаментът за вътрешна сигурност не разгласява лист на страните, само че съгласно информации в американски медии в него влизат Египет, Иран, Ирак, Йемен, Северна Корея, Либия, Мали, Сирия, Сомалия, Судан и Южен Судан.

Новите ограничения бяха обявени на конференция в центъра "Удроу Уилсън " от министъра за вътрешната сигурност Кирстен Нилсен. Тя сподели, че измененията имат за цел да защитят по-добре страната от терористи, нарушители и мошеници.

От 25 октомври, когато влезе в действие 90-дневното преразглеждане на програмата за банкет на бежанци, от тези 11 страни в Съединени американски щати са били позволени единствено 46 души, сочат данни на Държавния департамент, представени от Ройтерс.

През всяка от последните три години, бежанци от тези 11 страни са представлявали над 40 % от общия брой бежанци, позволени в Съединени американски щати.

Администрацията на президента Доналд Тръмп работи за ограничение на броя на бежанците в Съединени американски щати и предходната година подписа четиримесечна възбрана на приема на бежанци.

Списъкът на "опасните страни " ще предстои на преразглеждане на всеки шест месеца.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР