,,Съединените щати работят по споразумение за освобождаване на заложници, държани

...
,,Съединените щати работят по споразумение за освобождаване на заложници, държани
Коментари Харесай

Байдън: Работим по споразумение за прекратяване на огъня в Газа

,,Съединените щати работят по съглашение за освобождение на заложници, държани от " Хамас ", в подмяна на преустановяване на огъня в линията Газа за минимум шест седмици``.

Това съобщи през днешния ден президентът Джо Байдън, съобщи Ройтерс.

" Работим интензивно за мир, сигурност и достолепие, както за палестинския, по този начин и израелския народ. И аз работя за това денонощно ", сподели Байдън, откакто одобри в Белия дом йорданския крал Абдула Втори. Той прикани категорично Израел да пази цивилните в Рафах.

Снощи президентът на Съединени американски щати насочи сходен апел в телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, който обаче не дава индикации, че има намерение да се вслуша в предизвестията на интернационалната общественост да не подхваща атака в този град в най-южната част от линията Газа.

Властите в палестинската територия, следени от ислямисткото придвижване " Хамас ", оповестиха, че към 100 души са били убити в нощта на неделя против понеделник при израелска интервенция, при която бяха освободени двама заложници.

" Необходимо е неотложно трайно преустановяване на огъня " в Газа, посочи от своя страна йорданският крал.

Йордания, която граничи с Израел, е основен съдружник на Съединени американски щати в Близкия изток. Кралството, което през 1994 година подписа кротичък контракт с еврейската страна, е подслонило над 2 милиона палестински бежанци по данни на Организация на обединените нации.

Подобно на други арабски страни, Йордания упорства за неотложно преустановяване на огъня в линията Газа - искане, с което Съединените щати не са съгласни, отбелязва Агенция Франс Прес.

Йорданският крал от своя страна посочи след срещата си с Байдън, че " е належащо неотложно трайно преустановяване на огъня ".

" Не може да си позволим израелска офанзива против Рафах. Това безспорно би предизвикало нова филантропична злополука ", аргументира се Абдула Втори. Той предизвести, че " обстановката към този момент е непоносима за повече от един милион души, които са били тласнати към (този град в най-южната част от линията Газа) след началото на войната ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР