13 месеца и шести опит да започне делото срещу британския

...
13 месеца и шести опит да започне делото срещу британския
Коментари Харесай

Пасторът, обвинен в блудство с 14 деца в Сливен: Покайвам се. Исус ще дойде като съдия

13 месеца и шести опит да стартира делото против английския свещеник Даниел Хъл в районния съд в Сливен. През април предходната година прокуратурата даде на съд пастора за блудничество с 14 деца от Сливен.

Скандално е, че делото не може да се гледа всъщност, заради причина, че на правосъдната администрация е лишило 14 дни да се пратят книжата от съда в Сливен до пандиза в Бургас, където Хъл изтърпява мярката си за неотклонение за държане под стража. 

Още по-скандалното е, че на затворническата дминистрация е лишило 9 дни, с цел да откриел килията на обвинения и да му врич книжата. Хъл получва призовката чак на 8 май и се оказва нелегално свикан. 

Неговата отбрана изиска промяна на мярката, тъй като бил болен. Пред камерата на Българска национална телевизия обаче пасторът се оказва много активен 

" Покайвам се! Царството приближи, имам вяра единствено в Исус Христос, Исус ще пристигна като арбитър, покайвай се, не вярвайте на неистини ", съобщи свещеник Даниел Хъл, съобщи БНТ.

Хъл и отбраната му настояват, че той е болен от диабет и в пандиза не му се осигуява инсулин, с цел да поддържа заболяването. 

Преди дни стана ясно, че английският свещеник Даниел Хъл, който беше арестуван за полово посягане против 14 деца от Сливен, написа писма на жертвите си от пандиза. От месеци насам 47-годишният мъж търси връзка с малчуганите.

Хъл има престъпно досие и в родината си, където е наказан на 15 месеца за педофилия. Издадена му е възбрана да напуща страната, която той нарушава, като идва в България.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР