Съединените щати изпращат 20 000 войници в Европа за най-голямото

...
Съединените щати изпращат 20 000 войници в Европа за най-голямото
Коментари Харесай

Предстои най-голямото американско военно учение в Европа от 25 години

Съединените щати изпращат 20 000 бойци в Европа за най-голямото американско обучение в Европа от 25 години - ”Защитникът на Европа 2020 ”. Генералният секретар Йенс Столтенберг съобщи, че учението не е ориентирано против Русия.
" Защитникът на Европа 20 " е най-мащабното военно разрастване на сили на Съединени американски щати в Европа от края на Студената война. В учението ще вземат участие общо 37 000 бойци: 28 000 от Съединени американски щати, останалите - от страните членки на НАТО.

Учението ще се организира с 33 000 единици бойна и спомагателна техника на територията на Полша, Германия и Балтийските републики.

По сюжет откакто бойците прекосят Атлантика, ще се въоръжат с техниката, която носят, и съоръжение, особено укрито в секретни точки из целия континент, след което ще се разпилян и съединят с военни формирования на съдружниците из цяла Европа.

Целта на " Защитникът на Европа " е да изпита способността на Съединени американски щати да дислоцира голям брой войски и техника от Съединени американски щати в Европа и дружно с нашите сътрудници и съдружници бързо да отговорим на всевъзможни рецесии, споделя военачалник Джо Джерард, зам.-командващ силите на Съединени американски щати в Европа.

Деветте хиляди американски бойци на непрекъсната ротация в Европа към този момент се приготвят да посрещнат идващите от Америка.

Това е второто най-мащабно американско-НАТО-вско обучение в Европа в границите на две години - през ноември 2018-а 100 000 военни от Алианса упражняваха на 300 км от съветските граници в Норвегия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР