Съединените щати и глобалните съюзници разкриха нови гаранции за сигурност

...
Съединените щати и глобалните съюзници разкриха нови гаранции за сигурност
Коментари Харесай

Байдън за Украйна: Ще бъдем там толкова дълго, колкото е необходимо

Съединените щати и световните съдружници разкриха нови гаранции за сигурност за Украйна на срещата на върха на НАТО в сряда, предопределени да укрепят защитата на страната против Русия в дълготраен проект, до момента в който Киев се стреми към участие в алианса.

Перспективата за дълготрайна отбрана от членове на най-мощния боен блок в света идва ден откакто президентът Володимир Зеленски дефинира като " неуместен " отхвърли да предложи покана или график за влизане на Украйна в НАТО.

Украйна упорства за бързо участие, до момента в който се бори с съветската инвазия, отприщена през февруари 2022 година, която умъртви десетки хиляди и разсели милиони.

Вместо това, декларация на групата Г-7 на най-индустриализираните страни в света сложи началото на рамка за двустранни договаряния за даване на военна и финансова поддръжка, шерване на разследващи данни и заричане за незабавни стъпки, в случай че Русия нападне още веднъж.

„ Нашата поддръжка ще продължи дълго в бъдещето. Това е мощно изказване за нашия ангажимент към Украйна “, сподели президентът Джо Байдън дружно със Зеленски и водачите на Г-7, която се състои от Съединени американски щати, Германия, Япония, Франция, Канада, Италия и Англия.

" Ще бъдем там толкоз дълго, колкото е належащо. ", акцентира той.

Преглъщайки разочарованието си от неналичието на график за участие, Зеленски назова резултата „ забележителен триумф “ и последва вълна от известия за военна помощ за Киев.

„ Днес има гаранции за сигурността на Украйна по пътя към НАТО “, сподели той. „ Делегацията на Украйна носи вкъщи забележителна победа за сигурността на Украйна. “

Въпреки това Зеленски настоя за повече и сподели, че ще повдигне потребността на Украйна от оръжия с огромен обхват на среща с Байдън на срещата на върха.

„ Можем да кажем, че резултатите от срещата са положителни, само че в случай че имаше покана, те биха били идеални “, добави Зеленски.

На двустранна среща Байдън даде обещание на Зеленски, че Съединените щати вършат всичко по силите си, с цел да отговорят на потребностите на Украйна, и призна „ разочарованието “ на Зеленски от мащаба и скоростта, с която той получава поддръжка.

„ Вашата устойчивост и увереност бяха модел за целия свят “, сподели Байдън. „ Очаквам с неспокойствие деня, когато ще проведем срещата, с цел да отпразнуваме вашето публично, публично участие в НАТО.

„ Лошата вест за вас е, че няма да отидем на никое място. Вие сте заседнали с нас “, пошегува се Байдън, предизвиквайки смях у Зеленски.

Англия, Франция, Германия и Съединени американски щати договарят с Киев от седмици за многостранен текст, който ще сътвори необятна интернационална рамка, обхващаща детайли, в това число съвременно военно съоръжение, като изтребители, образование, шерване на разследваща информация и киберотбрана.

В подмяна Украйна ще обещае усъвършенствани ограничения за ръководство, в това число посредством правосъдни, стопански промени и нараснала бистрота.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР