Съединените щати движат конфликта в Украйна, а външният министър на

...
Съединените щати движат конфликта в Украйна, а външният министър на
Коментари Харесай

Кремъл разяснява шегата на Китай - невидимата ръка в Украйна били САЩ

Съединените щати движат спора в Украйна, а външният министър на Китай се майтапи, когато споделя, че е отговорна " невидима ръка ". Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

Коментарът му идва, откакто по-рано през днешния ден китайският външен министър съобщи, че кризата в Украйна е движена от невидима ръка, която упорства за удължение и ескалация на спора.

" Тук евентуално можем да не се съгласим с нашите китайски приятели. Това, несъмнено, е смешка. Знаете каква е шегата - това не е невидима ръка, това е ръката на Съединените американски щати, това е ръката на Вашингтон ", обясни той.

" Вашингтон не желае тази война да свърши. Вашингтон желае и прави всичко тази война да продължи. Това е забележимата ръка ", уточни още Песков.

Москва неведнъж е заявявала, че САЩ и техните съдружници употребяват Украйна, с цел да водят война против нея. Това изказване обаче се отхвърля от Киев и Запада, които показват, че Украйна се бори за оцеляване против имперското присвояване на земя от Русия.

Относно китайската самодейност за преустановяване на огъня, Песков означи, че Москва е в непрекъснат контакт с Пекин и е естествено такава " мощна и авторитетна " страна да има глас по международните проблеми.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР