Съединените американски щати няма да изтеглят войските си от град

...
Съединените американски щати няма да изтеглят войските си от град
Коментари Харесай

От последните минути! Турската армия и САЩ са пред сблъсък. Американците отказват да се изтеглят от Манбидж


Съединените американски щати няма да изтеглят войските си от град Манбидж. Това съобщи военачалник Джозеф Вотел – началник на Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, което координира интервенциите против терористите в Сирия и Ирак, съобщи „ Дейли Сабах “, съобщи fakti.bg.

Наскоро турската войска предприе интервенция „ Маслинова клонка “, целяща да прочисти регионите покрай турската граница от наличието на бойци на Отряда за национална самозащита (YPG). Турците показаха, че след освобождението на град Африн, ще се насочат към Манбидж и даже могат да стигнат на изток от река Ефрат.

Американският военачалник съобщи, че евакуиране на американските бойци от град Манбидж не е нещо, което се възнамерява от командването, заяви Си Ен Ен, представена от fakti.bg. Има опасения, че може да се стигне до конфликт сред турците и американците. Анкара насочи тежки обвинявания към Съединени американски щати поради поддръжката към Отряда за национална самозащита, който Турция преглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу прикани Съединени американски щати неотложно да се изтеглят от Манбидж, с цел да не се стигне до конфликт сред въоръжените сили на двете страни, които от десетилетия поддържат стратегически връзки. Преди дни Анкара разкритикува президента Барак Обама, който даде обещание кюрдските бойци да бъдат преместени на изток от река Ефрат, само че това не се случи.

Реджеп Ердоган прикани и администрацията на Доналд Тръмп да спре с поддръжката към бойните кюрдски милиции. Офанзивата „ Маслинова клонка “ беше подхваната на 20 януари. Турция уточни, че не влиза в Сирия като окупатор, а пази националната си сигурност. До този миг са били обезвредени повече от 550 терористи в Африн, показаха от турските въоръжени сили.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР