Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) осъди във вторник

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) осъди във вторник
Коментари Харесай

Скандалът NE SE CHISTIII не спря отпуската на инспектор Точкова

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) осъди във вторник " противозаконното " и " неприемливо " приключване на персоналните данни на наказателния арбитър Мирослава Тодорова и фамилията ѝ. Тодорова разгласи пред съвета, че се усеща афектирана и застрашена. Допълни, че е унизително магистратите да поставят старания, с цел да попълнят декларациите си и да съблюдават периодите, а никой да не основава нужната организация, с цел да ревизира дали данните им са предпазени.

Преди две седмици нейната имуществена декларация бе оповестена на уеб страницата на правосъдния инспекторат, без да е осъществено наложителното изчистване на персоналните данни. При наличните заявления на над 4000 магистрати, единствено данните на арбитър Тодорова бяха оповестени онлайн, а файлът бе озаглавен " MIROSLAVA STEFANOVATODOROVA NЕ ЅЕ СНІЅТІІІIIIIIIIII ".

" Наистина не разбирам по какъв начин не са могли да бъдат изтрити (личните ми данни). Как да допускам, че не могат да бъдат изтрити, откакто инспекция сподели, че това е допустимо ", сподели арбитър Тодорова.

Главният правосъден контрольор Теодора Точкова не се яви на чуването пред Висш съдебен съвет, тъй като била в отпуска и не е поискала да я прекъсне. Тя се оказа втората обществена фигура след шефката на Национална агенция за приходите Галя Димитрова, която преди ден показа, че взела " тежкото решение " да не спре отпуската си след приключването на персоналните данни на близо пет милиона работещи българи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР